Patrick Loenen: “Het leek helemaal niet op voetbal”

We zijn pas drie speelronden onderweg in de Tweede Divisie, maar de meest bizarre wedstrijd van het seizoen heeft al plaatsgevonden. Kozakken Boys en Spakenburg maakten er voor de neutrale toeschouwers een heus spektakel van, maar Spakenburg-trainer Patrick Loenen kan geen voldoening halen uit het doelpuntrijke gelijkspel. Loenen sprak na afloop van de in 5-5 geëindigde wedstrijd met RTV Utrecht en gaf bij de omroep aan weinig voetbal gezien te hebben.

,,Als je vandaag alles moet gaan analyseren wat er is misgegaan, kunnen we driehonderd keer gaan trainen in een week. Het leek helemaal niet op voetbal.” Spakenburg begon de wedstrijd op zijn zachtst gezegd niet goed en stond na een klein kwartier voetballen al 3-0 achter. ,,Het was gewoon Comedy Capers. We moeten drie goals goedmaken, dus je weet dat het van onze kant al geen goede wedstrijd meer wordt.”

Toch rechtte Spakenburg de rug en nog voor het rustsignaal werd de 3-0 achterstand omgedraaid naar een 4-3 voorsprong. ,,Waar wij in een horrorscenario zaten na veertien minuten, zaten zij dat na 45 minuten. Dan kom je de rust uit en dan kan je verder gaan met je plan dat vooraf is opgesteld, kijken of we het dan in de inhoud kunnen zoeken.”

Na vijftig seconden in de tweede helft kon dat plan echter weer de prullenbak in, Kozakken Boys maakte al snel de 4-4. ,,Er is voor de ander maar één medicijn om een beetje terug in de wedstrijd te komen, snel een goal maken. Dat deed wel wat met ons. Dat gebeurde en ik vond ons daarna verre van goed.” Verslaggever Mark Kloostra probeerde nog wat positieve punten te pakken uit de wedstrijd, maar Loenen ging daar niet in mee. ,,Los van positief of negatief, je kan niet zeggen dat we hier een fantastische wedstrijd hebben gespeeld.” ,,Vijf tegendoelpunten is op voorhand al dramatisch. Als je alles erop loslaat van hoe je een wedstrijd niet moet voetballen, hebben we dat vandaag laten zien. Los van dat we vijf doelpunten hebben gemaakt.”

De einduitslag van 5-5 betekende voor Spakenburg dat de ploeg het eerste punt van het seizoen mee naar huis mocht nemen, maar zelfs daarmee kon Loenen zich geen beter gevoel aanpraten. ,,Ik denk dat we het hier maandag niet eens over hoeven te hebben. Dit heeft niks te maken met kwaliteit, maar dit hoeven we niet te analyseren. Het valt namelijk niet te analyseren,” zo concludeert Loenen tegenover RTV Utrecht.