Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Raymond Bronkhorst: “We deden te weinig in het vrijlopen”

FC Lisse speelde, na de prachtige wedstrijd tegen Kozakken Boys (4-0) een stukje minder goed afgelopen zaterdag tegen Excelsior Maassluis. Zowel coach Raymond Bronkhorst (FC Lisse) als zijn collega Dogan Corneille (Excelsior Maassluis) konden zich uiteindelijk wel vinden in een puntendeling. Maar beiden zagen ook dat ze mogelijkheden op de zege hadden laten liggen.

– Waar lag het verschil met een week eerder?

“De eerste 20 a 30 minuten hadden we het net als vorige week best lastig. Ik denk dat we de volgende vijftig minuten het betere van het spel hadden en in de resterende tijd had het eigenlijk alle kanten op gekund. We deden te weinig in het vrijlopen. Wij moeten het hebben van positiespel, maar we liepen te weinig vrij en we waren slordig in de eindpassing. Dus speelden we te weinig kansen bij elkaar.”

– Dat werd na een klein half uurtje ineens beter.

“Ja, precies. Met name Mitchel Bormann legde de bal een aantal keren goed in de hoek weg waardoor we toen wel gevaarlijk werden. En toen ging de bal wel vlug van voet naar voet.”

– Je wisselt aanvallend door twee verdedigers Perez en Verweij in te zetten.

“Ja. Excelsior Maassluis had en een grote keeper en twee flinke centrale verdedigers lopen. Met David Verweij wilde ik daar tegenwicht met kopkracht aan bieden. Met die twee er bij voorin had ik twee slopers voorin in de hoop daarmee de winst alsnog binnen te halen. En dat was ook nog bijna gebeurd.”

– Toch had het ook nog net allemaal de andere kant op kunnen gaan; Excelsior Maassluis kreeg ook nog fraaie kansen op de zege.

“Ja dat had gekund. We gingen echt voor de drie punten, maar we hadden in de eindfase de restverdediging niet in orde. Met 2-tegen-2 in veel te grote ruimtes, dat was niet goed.

– Je bent met deze 1-1 als debutant in de tweede divisie nog ongeslagen, en dat is mooi, maar dinsdagavond wordt het weer zwaar met een derby in Noordwijk.

“Dat zijn de mooie wedstrijden, toch ? We hebben als team wat na te bespreken over vandaag, maar ik ga er van uit dat we er dinsdagavond weer helemaal staan op Duinwetering.”