Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Dogan Corneille: ”Steeds verliezen op gewoon gras gaat in de koppies zitten”.

Excelsior Maassluis haalde voor het eerst, na acht nederlagen op rij, een punt op gewoon gras. Het was een klein syndroom geworden voor de spelers van de tricolores. “Jazeker”, gaf Corneille na afloop van de 1-1 op Ter Specke aan; “Steeds die nederlagen op gewoon gras , dat gaat in de koppies zitten en dus ben je vandaag dan blij dat we daar vanaf zijn.”

– Vond je het een terecht verdiend punt ?

“Ja,hoor. Wij beheersten het eerste deel van de wedstrijd en kwamen denk ik terecht op voorsprong. Daarna waren zij de betere, ook het eerste deel van de tweede helft. Toen hadden wij pech met de blessure van Statia maar dan ben ik toch wel weer heel trots dat Jorn Ringelberg zo goed debuteert. Hij liet zich een keer uitkappen maar deed het verder uitstekend. Als je dan naar de eindfase kijkt, daar hadden wij de grootste kansen op de 2-1.”

– Jorn Ringelberg is niet de eerste die bij Excelsior Maassluis vroeg voor de leeuwen wordt geworpen.

“Nee, dat klopt. Dat is het mooie aan onze club. We hebben een onder-21-team wat op heel hoog niveau speelt en waar je dus uit kunt putten voor de A-selectie. Dat moet je dan ook gewoon durven te doen. Niet af blijven vragen of hij er klaar voor is, maar gewoon doen.”

– Naarmate de tweede helft vorderde kwamen er aan beide kanten meer ruimtes. Hoe verklaar je dat ?

“Ik denk dat we beiden op de winst speelden. Dat zag je niet alleen aan hoe Lisse het aanpakte met Verweij, maar ook wij kwamen met nieuwe aanvallers in de eindfase. Dat leverde nog mooie kansen op voor Fermina en Wennekers.”

– Andersom kwamen jullie goed weg toen Toon Zwetsloot in het centrum in alle vrijheid kon aannemen maar kennelijk zelf niet wist dat hij zoveel vrijheid had. Daar had Lisse eigenlijk ook uit moeten scoren.

“Ja, dat is waar ook. Daar stonden wij achterin ook even helemaal niet goed. Wat stond hij vrij daar in het midden. In feite was de eindfase ook het leukste deel van de wedstrijd. Toen golfde het echt op en neer en had het alle kanten op gekund. Daarom zeg ik ook achteraf, ik kan wel leven met die 1-1.”