Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

John Blok: “We verdienden vandaag geen punten.”

Hoewel het verlies beperkt bleef tot 1-0, was trainer John Blok niet te spreken over wat zijn ploeg tegen Katwijk op de mat legde. Of anders gezegd, vooral niet op de mat legde. Scheveningen mocht tot het laatste fluitsignaal hopen op een punt, maar na dat laatste fluitsignaal was Blok heel duidelijk in zijn oordeel. ,,We verdienden vandaag geen punten.”

Afgelopen seizoen speelde Scheveningen ook op de derde speeldag op De Krom tegen Katwijk. Toen liep de ploeg van Blok voor het eerst tegen averij op. Dit seizoen was de oogst slechts één punt. ,,We moesten wat nieuwe jongens inpassen, hebben een aantal blessuregevallen en er zijn jongens wat later aangesloten bij de groep. Dat kost allemaal wat tijd,” legt Blok uit. Daarnaast was het programma, met uitwedstrijden tegen Rijnsburgse Boys en Katwijk en een thuisduel tegen HHC Hardenberg, van het niveau “je kunt ze maar gehad hebben.” ,,Er zijn geen makkelijke wedstrijden in deze competitie,” countert Blok. ,,Wij moeten er niet van uitgaan dat we ons dit seizoen weer zo makkelijk handhaven.”

Op de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam in en tegen Katwijk gaat handhaving inderdaad een zware strijd worden. ,,Als je tegen een topploeg als Katwijk, de regerend kampioen, speelt dan weet je dat je kunt verliezen, maar de manier waarop dat gebeurt was onder de maat,” vindt Blok. ,,De strijdlust die ons kenmerkt miste ik vandaag, tactisch deden we het ook niet goed. We stonden veel te ver uit elkaar, toonden geen durf aan de bal.” Dat Scheveningen toch tot het einde toe mocht hopen op en gelijkmaker had de ploeg vooral aan Katwijk te danken. En aan doelman Sven van der Maaten. ,,Er waren twee of drie jongens die een voldoende speelden, de rest was ondermaats.”

Komende week krijgt Scheveningen twee kansen zichzelf te revancheren. Kozakken Boys en Koninklijke HFC komen naar Houtrust. Twee keer thuisvoordeel zou je denken. ,,Ik heb beloofd er niet meer over te zeuren, maar de kwaliteit van ons hoofdveld is nog steeds niet in orde. Dat gaat problemen opleveren, omdat het herstel van de spelers langer duurt als ze op dat veld gespeeld hebben.”

Desondanks heeft Blok er alle vertrouwen in dat zijn ploeg gaat marcheren en zich uiteindelijk ook dit seizoen gaat handhaven in de Tweede Divisie. ,,We hebben wel vaker zo’n slechte start gehad.” Daarbij: het motto luidt al jaren dat Scheveningen pas afgeschreven dient te worden als er daadwerkelijk een kruisje achter de naam van de club staat. ,,En dat gaat niet gebeuren,” zegt Blok tot besluit.