Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Paul van der Helm: “Ze pakten ons op de dingen die we eerste wedstrijden zó goed deden”

Aan een week vol euforie is voor supporters van Quick Boys afgelopen zaterdag een einde gekomen. De Katwijkers konden de goede start van het seizoen niet doortrekken tegen HHC Hardenberg, dat op De Boshoek een overtuigende 4-0 nederlaag uitdeelde aan de blauwwitten. De kracht van HHC Hardenberg? ,,Ze waren feller dan wij en gooiden veel meer energie in het spel”, zo vertelde aanvoerder Paul van der Helm na de wedstrijd aan RTV Katwijk.

,,Ze waren feller dan wij en gooiden veel meer energie in het spel. Daarnaast lieten we de ruimtes gewoon te groot. Het zijn eigenlijk de dingen die we in de eerste twee wedstrijden zo goed deden, waar Hardenberg ons op pakte.” Waar de aanval van Quick Boys vorige week nog op schot was, werden er tegen de ploeg van Pascal Diender nauwelijks kansen gecreëerd. ,,We hebben in de eerdere wedstrijden laten zien dat onze spelers in staat zijn om te scoren, dus dat we nauwelijks voor het doel kwamen is te danken aan goed verdedigingswerk van Hardenberg. We hebben de pech dat een bal van ons van de lijn wordt gehaald, maar ze hebben gewoon een sterke laatste linie.”

Eén van de weinige spelers die het veld met een voldoende kon verlaten, was de aanvoerder zelf. De doelman had een aantal goede reddingen, maar kan daar weinig vreugde uit halen. ,,Uiteindelijk hebben we daar niks aan, helaas. Het is voor je gevoel wel fijn dat je een aantal ballen pakt, maar een uitslag als 4-0 is wel heel erg duidelijk.”

Quick Boys neemt het zaterdag op tegen aartsrivaal VV Katwijk, maar krijgt doordeweeks eerst Jong Sparta op bezoek. Ondanks dat dit op papier een zwaar programma is, kijkt Van der Helm wel uit naar de wedstrijden. ,,Het is fijn dat we dinsdag al een wedstrijd hebben op Nieuw Zuid, om de zaken recht te zetten voor de derby volgende week. Het was hier een ruime nederlaag, dus het is makkelijker om de knop volledig om te zetten.”