Betnation Divisie: Spakenburg nieuwe koploper, gifbeker Katwijk nog niet leeg

Door een minimale overwinning van Spakenburg op HHC Hardenberg (1-0), zijn “De Blauwen” de nieuwe koploper in de Tweede Divisie. Mark Veenhoven werd zijn treffer in de eerste helft de matchwinnaar. Vooral in de slotfase piepte en kraakte het aan alle kanten aan Spakenburgse kant maar werd de overwinning toch over de streep getrokken.

Verrassing

De ploeg met de minste verliespunten tot vandaag Quick Boys ging op eigen veld onderuit tegen promovendus ACV Assen. De ploeg van Ruud Jalving sloeg vlak voor rust en vlak na rust toe. Quick Boys kreeg ook wel kansen om terug te komen in de wedstrijd maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp. In de slotfase was het invaller Niels Grevink die de wedstrijd definitief in het slot gooide. De in de rust ingevallen Danny van den Meiracker mocht na twee gele kaarten en dus rood wat eerder naar de kleedkamer dan zijn ploeggenoten.

Gifbeker

In de avondwedstrijd liet De Treffers weinig heel van AFC. Al voor rust stond er een duidelijke voorsprong op het bord (4-0). Toen vlak na rust Gevero Markiet met direct rood mocht vertrekken was de wedstrijd helemaal gespeeld. Uiteindelijk wonnen de Groesbekers met 5-1 en stijgen zij naar een gedeelde tweede plaats. Een plek die nog ver weg is voor regerend kampioen v.v. Katwijk. Waar de alarmbellen al aanstonden voor de wedstrijd tegen ADO’20 zal dit na vanmiddag niet veranderd zijn. Katwijk begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong via Des Kunst. Vlak voor rust kwam ADO’20 via Feyo Glim langszij. In de slotfase was het de van een blessure teruggekeerde Milan Klopper die zijn ploeg naar de overwinning schot (2-1).

Eerste zege

Kozakken Boys behaalde onder nieuwe trainer Edwin Grünholz zijn eerste overwinning van het seizoen. Op De Zwaaier zegevierde de Boys met 2-0 over hekkensluiter FC Lisse. Door doelpunten van Sergio Tremour en Dilivio Hoffman werd de nieuw kunstgrasmat van Kozakken Boys goed ingewijd.