Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Liefhebber Taoufik Adnane verheugt zich op de apotheose van een lang en zwaar seizoen

,,Ik ben nu al klaar voor het nieuwe seizoen,” zegt Taoufik Adnane met een grote glimlach. De realiteit is echter dat hij met GVVV nog twee wedstrijden moet spelen in het huidige seizoen. Nadat de Veenendalers zich in de eerste ronde ontdeden van Gemert, moest zaterdag ook HSC ’21 eraan geloven. De Derde Divisionist uit Haaksbergen speelde, na de 1-3 nederlaag in de heenwedstrijd, met de juiste intenties en ook aan de wil ontbrak het niet. GVVV was echter een maatje te groot op het eigen sportpark Panhuis en zegevierde ook in de return stond er na 90 minuten 3-1 op het bord.

,,We hadden de wedstrijd inderdaad onder controle,” vond ook Adnane, om vervolgens toch een kritische noot te kraken. ,,Na rust laten we ons een aantal momenten in slaap sussen, waardoor het soms toch gevaarlijk oogde voor ons doel.” Cruciaal waren die momenten niet meer, want voor rust hadden de Blauwen, dankzij goals van Joshua Patrick en Jordi Bitter, het tweeluik al zo goed als beslist. ,,De trainer kon daardoor de spelers met gele kaarten achter hun naam en met kleine pijntjes wisselen. Ik heb hem nog aangekeken, maar hij liet de 36-jarige Adnane gewoon staan,” lacht de aanvoerder van GVVV. ,,Nee hoor, ik ben een voetbaldier, ik wil zoveel mogelijk spelen.”

Het voetbaldier wordt dit seizoen op zijn wenken bediend, want er komen nog twee wedstrijden aan. En niet de minste wedstrijden. ,,Dat worden twee echte krakers ja. Wedstrijden tegen Kozakken Boys hebben altijd wel wat extra’s, maar dit keer strijden we voor één plek in de Tweede Divisie.” Het belooft een heet tweeluik te worden, want één van de twee clubs raakt na dit tweeluik de status van Tweede Divisionist kwijt, weet ook Adnane. ,,Komende zaterdag is één van de twee ploegen dolblij en de ander zal de tranen moeten drogen.”

,,Ik heb Kozakken Boys tegen DVS ’33 gekeken en in die wedstrijd was DVS ’33 zeker niet de mindere,” analyseert de linkerverdediger de komende tegenstander alvast. ,,Kozakken Boys was echter dodelijk in de momenten die ze geboden gekregen. Dat is echt hun kracht.” Het is dus belangrijk dat GVVV lessen trekt uit de wedstrijd tegen HSC ’21 en zichzelf niet meer in slaap laat sussen. ,,Die momenten waren mentaal en kwamen niet voort uit vermoeidheid,” stelt Adnane. ,,Dankzij Gery Vink zijn we als groep echt fit. Daar ligt ons voordeel in de komende twee wedstrijden. We kunnen na 70 minuten nog steeds veel brengen.”

Om die fitheid weer te bewerkstelligen voor de heenwedstrijd in Werkendam staat het programma vooral in het teken van herstellen. ,,Maandagavond trainen we weer. Die training zal vooral uit herstellen en uitlopen bestaan. En de pijntjes zullen worden verzorgd bij iedereen, zodat we woensdag helemaal klaar zijn voor de heenwedstrijd.” Ondanks het feit dat Taoufik Adnane en GVVV nog verre van zeker zijn van behoud van een plek in de Tweede Divisie verraadt de glinstering in de ogen van de routinier hoeveel zin hij heeft in een clash met zoveel belangen. ,,Nog twee prachtige wedstrijden,” zegt hij. ,,Nog twee wedstrijden en dan vakantie.” Ook de grootste voetballiefhebbers hebben af en toe vakantie nodig.

Maar eerst nog genieten van de finale van de nacompetitie. ,,Zolang je wint, is de nacompetitie eigenlijk wel mooi om te spelen. Als je ziet hoeveel het ook losmaakt bij de mensen. Echt prachtig.” Hoewel het eindresultaat nog ongewis is, de twee ploegen elkaar niet veel ontlopen en het kwartje ook de verkeerde kant op kan vallen, staat Adnane al bijna te trappelen van ongeduld. ,,Het worden twee echte krakers volgende week,” zegt de liefhebber tot besluit. ,,Ik kijk er nu al naar uit.”