Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

IJsselmeervogels neemt Jarno Westerman over van PEC Zwolle

IJsselmeervogels heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Jarno Westerman. De 20-jarige vleugelaanvaller komt over van PEC Zwolle, zo meldden de Rooien dinsdagavond.

Westerman speelt al sinds 2013 bij PEC Zwolle, dat hem op 11-jarige leeftijd oppikte bij JVC Dedemsvaart. De eerste jaren kwam hij uit voor verschillende jeugdelftallen, waarna in 2019 een stap naar de A-Selectie volgde. In zijn eerste seizoen debuteerde de snelle vleugelaanvaller direct in de eredivisie, als invaller tijdens de competitiestart tegen Willem II. Zijn snelle ontwikkeling kwam echter plots tot staan door tweemaal een gebroken middenvoetsbeentje. Door deze blessures moest Westerman vooral genoegen nemen met een plaatsje op de reservebank of in de beloftecompetitie.

Erwin van der Lugt reageert op de website van IJsselmeervogels op de stap van Westerman naar de rode zijde van de Westmaat: “Na het vertrek van Stan (Beune) waren we op zoek naar een talentvolle buitenspeler met snelheid en diepgang. Uit ons netwerk kwam zijn naam naar voren. Jarno traint al drie jaar op een hoog niveau, maar is inmiddels toe aan een nieuwe uitdaging. Jarno wil zich erg graag bij IJsselmeervogels laten zien en wij zijn op onze beurt erg blij hem aan ons te kunnen binden.”