Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie B: UNA gedeeld koploper na “lelijke” overwinning; Sportlust’46 maakt half dozijn vol

Na acht speelrondes heeft de Derde Divisie B weer nieuwe koplopers Door een “lelijke” 0-1 overwinning op GVV Unitas en het gelijke spel van Barendrecht in Veghel is de ploeg uit Zeelst de nieuwe koploper. Een plek die de ploeg wel moet delen met SteDoCo. De Zuid-Hollanders wonnen met 1-3 van Gemert. Zowel UNA als SteDoCo hebben 17 punten en worden op één punt gevolgd door Sportlust’46 en Barendrecht.

Koppositie

Met de derde overwinning op rij nestelde UNA zich dus aan de kop van de ranglijst. Een minimale overwinning op GVV Unitas was voldoende. Max van den Akker was de matchwinnaar voor de ploeg van Harrie Goomans. Ondanks de vele afwezigen wisten de Brabanders de wedstrijd naar zich toe te trekken om zich zo te melden aan de kop van de ranglijst. Een plek die gedeeld moet worden met SteDoCo. De ploeg van trainer Rick Adjei was veel te sterk voor Gemert. Al vroeg in de wedstrijd was het Rodney Lopes Cabral die SteDoCo op voorsprong bracht. Na de gelijkmaker van Eon Herman was het Sjaak Kuyper die na rust met twee treffers de zege veiligstelde. 

Half dozijn

Grootste uitslag tot nu toe dit weekend viel te noteren in Breda. Na een stroef eerste kwartier gingen de remmen los bij de ploeg van Jochem Twisker. Het resulteerde uiteindelijk in een 0-6 overwinning voor de Woerdenaren. Sportlust’46 blijft hierdoor meedoen in de top van de ranglijst. Barendrecht, tot zaterdag koploper, speelde gelijk tegen Blauw Geel’38. Barendrecht kwam twee keer op voorsprong. Evenzoveel keer wist Blauw Geel’38 langszij te komen. Vanuit Blauw Geel oogpunt was de uitslag teleurstellend omdat de ploeg vond dat het meer verdiende. 

Maatregelen

De beide andere wedstrijden op zaterdag eindigde in een gelijkspel. HSV Hoek leek er in de wedstrijd tegen TOGB met de winst vandoor te gaan. Door een late treffer van Talib Azaroiali sleepte TOBB toch een punt in de wacht. Bij HSV Hoek begon aanvaller Steve Schalkwijk voor de tweede achtereenvolgende week op de bank. Door de achterstand bij rust mocht Schalkwijk in de tweede helft alsnog opdraven. De topscorer liet zijn voeten spreken en nam beide Zeeuwse doelpunten voor zijn rekening. Genoeg was het niet voor de overwinning door de late gelijkmaker van TOGB. Hoek kondigde deze week wel een nieuwe maatregel af voor de spelers. Naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom de wedstrijd tegen Barendrecht, mogen de spelers niet meer zonder toestemming van de club met de pers praten. Er moesten na de overwinning tegen Barendrecht de nodige brandjes geblust worden. Glenn Diedhiou weigerde in te vallen en matchwinner Steve Schalkwijk was allesbehalve blij met zijn plek in de dug-out.

Strafschop

De andere ploeg uit Zeeland, Kloetinge wist een verdienstelijk gelijkspel af te dwingen tegen TEC. De Zeeuwen kwamen op voorsprong in Tiel via van der Berg. Lang kon Kloetinge niet van de voorsprong genieten want één minuut later zorgde Fabian Serrarens al voor de gelijkmaker. In de slotfase leek TEC de wedstrijd naar zich toe te trekken. Arsenio Valpoort wist de in de 88e minuut gegeven strafschop niet te verzilveren door op de paal te mikken. 

Uitslagen

HSV HoekTOGB2-2
s.v. TECv.v. Kloetinge1-1
v.v. BaronieSportlust’460-6
GVV Unitasv.v. UNA0-1
v.v. GemertSteDoCo1-3
Blauw Geel’38/JUMBOBVV Barendrecht2-2
OJC Rosmalens.v. MeerssenZo
s.v. O.S.S.’20HV&CV Quick HZo
RKSV Groene SterAWC WijchenZo

Foto: Website v.v. UNA