Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Marciano Mengerink weemoedig na terugkeer op De Krom: “Het voelt wel gek, ja”

Natuurlijk had Marciano Mengerink zojuist met TEC verloren bij Katwijk, maar het gesprek na de wedstrijd ging toch vooral over hoe de voormalig aanvalsleider van de Krombewoners zijn terugkeer op het oude nest ervaarde. En er hoefde geen afgestudeerde psycholoog aan te pas te komen om de weemoed in de stem van Mengerink te horen. ,,Het voelt wel gek om hier weer terug te zijn,” zei de spits na afloop. ,,Maar het is ook wel weer mooi.”

Katwijk verdiende de overwinning erkende Mengerink. ,,Maar elke wedstrijd krijg je wel een paar momentjes, vandaag ook. Als je die momentjes wel pakt, kun je misschien wel een resultaat halen hier.” Het mooiste momentje was na een minuut of vier spelen voor Adham el Idrissi, die na een slim doorgetikt balletje van Mengerink van binnen het vijfmetergebied de bal voorlangs het doel van Jean Paul van Leeuwen schoot. Tien minuten later wist Ahmed el Azzouti aan de andere kant wel het net te vinden, maar ondanks een Katwijks overwicht bleef de schade tot aan de rust beperkt tot die ene goal.

,,Dan begin je de tweede helft met goede moed, maar krijg je direct na rust zo’n rare goal tegen.” Die tweede goal was gelijk het breekpunt voor de bezoekers. ,,Daarna was het geloof wel snel weg bij ons en werd het slapjes van onze kant,” vond ook Mengerink. De spits kreeg halverwege de tweede helft nog wel een kans op de aansluitingstreffer, maar schoot de bal recht op van Leeuwen. ,,Ik had wel graag willen scoren hier,” glimlacht hij. ,,Dan had ik juichend het publiek in gesprongen en het logo van TEC gekust! Nee hoor, grapje.”

Dat juichend het publiek in springen is één van de details die maken dat Mengerink nog warme gevoelens heeft voor zijn oude club Katwijk. ,,Natuurlijk mis ik Katwijk,” zegt hij. ,,De verschillen tussen Katwijk en TEC zijn behoorlijk groot. Toen ik de keuze voor TEC maakte wist ik al dat het allemaal anders zou zijn dan bij Katwijk, maar het is allemaal toch een beetje wennen.” Dat heeft allereerst te maken met het verschil in status die beide clubs hebben in de Tweede Divisie. ,,Met Katwijk speelde ik meestal om het kampioenschap, dat is nu wel even anders.”

Desondanks vindt Mengerink dat er wel degelijk muziek in zijn nieuwe ploeg zit. ,,We hebben een smalle selectie, maar er zit echt wel kwaliteit in. Ondanks het feit dat we een best zwaar programma hebben gehad, hadden we al meer punten kunnen hebben. Die punten moeten we de komende weken dan maar zien te halen,” besluit de nummer 29 met zijn welbekende glimlach.