Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Sieb Rutgers: “Ik werd helemaal gek”

Bij Sieb Rutgers zal de slotfase tegen Harkemase Boys nog wel een paar keer in zijn gedachten voorbij zijn gekomen. FC Rijnvogels keerde een 2-3 achterstand binnen drie minuten om tot een 4-3 voorsprong en steeg daarmee naar de zesde positie in de Derde Divisie. Topamateurvoetbal.com sprak na afloop van de wedstrijd met matchwinner Rutgers.

,,Ik heb er geen woorden voor eigenlijk. Het is echt ongelofelijk wat er nu weer gebeurt op De Kooltuin, het is fantastisch.” Rutgers is nog op zoek naar de juiste woorden. Trainer Thomas Duivenvoorden noemde de wedstrijd tegen Harkemase Boys de slechtste in zijn tijd bij de club. ,,Hij zei het in de kleedkamer inderdaad. Vooral de eerste helft was slecht en dat geldt ook voor de eerste twintig minuten van de tweede helft. Waar het aan licht durf ik niet te zeggen, de ene keer heb je het wel en de andere keer niet. We kunnen er veel van leren.”

Doelman Yannick Augustinus bewees zijn waarde met een aantal goede reddingen. ,,Hij is heel belangrijk voor ons. Je weet dat het écht klaar is als de 1-4 valt, maar we mogen blij zijn met zijn fantastische reddingen”, vertelt Rutgers. De aanvaller kreeg vlak voor zijn winnende treffer ook al een grote kans: ,,Ik kwam van links en speelde Roy van Leeuwen in. Toen kreeg ik hem terug en schoot ik hem langs de paal. Toen dacht ik echt even ‘dit was mijn momentje’. Een minuut later kreeg ik hem weer van Roy, en toen schoot ik hem de bovenhoek in. Dat was heerlijk, echt heerlijk.”

Rutgers blikt verder terug op zijn doelpunt en geeft toe blij te zijn met de supporters. ,,Ik werd helemaal gek. Ik sprong de hekken in en vierde het met de supporters, heel mooi. Die supporters zijn echt belangrijk voor ons. Je weet dat ze achter ons staan, vooral na die 3-3, en dan vormen ze echt de twaalfde man.” Eindconclusie volgens Rutgers: ,,Hier gaan we echt van genieten.”