Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Raoul Esseboom: “Het is iedere keer weer vechten om de nul te houden”

Ondanks het feit dat Katwijk en catenaccio heel ver uit elkaar liggen, zou je het doelsaldo van de oranjehemden Italiaans kunnen noemen. De doelpunten vallen niet bepaald als rijpe appelen, tegendoelpunten zijn schaarser dan regen in de Sahara. In drie van de acht wedstrijden kwam de ploeg van Anthony Correia niet tot scoren. Daar staat tegenover dat de Krombewoners in liefst vijf van de acht wedstrijden de nul wisten te houden. ,,En als je de nul houdt en zelf wel weet te scoren, dan win je,” concludeerde Raoul Esseboom met een grote glimlach na de overwinning van Katwijk tegen TEC (2-0).

Esseboom vormde de afgelopen drie wedstrijden, bij afwezigheid van Kay Blokland en Paul Kok, een verdedigingsduo met Levi Bouwense. Het resultaat: drie keer de nul. ,,Maar het is niet makkelijk om de nul te houden,” geeft Esseboom aan. ,,Het is iedere keer weer vechten.” Dat een goede verdediging “slechts” het halve werk is, bleek in de duels tegen De Treffers en IJsselmeervogels. Beide wedstrijden eindigden in een doelpuntloos gelijkspel, omdat het aanvallend niet wilde lukken. Omdat tegen TEC het doel wel werd gevonden kon Katwijk de vierde overwinning van het seizoen bijschrijven. ,,Een regelmatige overwinning,” vond Esseboom na afloop. ,,Natuurlijk willen we het publiek meer bieden, maar we zitten momenteel in een fase, waarin we de goals echt nodig hadden. Het ging even niet vanzelf en dan is een regelmatige overwinning ook heel welkom.”

Op het fundament van een regelmatige overwinning moet Katwijk doorbouwen, stelt Esseboom. ,,Het begint allemaal bij keihard werken. In een competitie die zo sterk is als de Tweede Divisie is keihard werken echt een eerste vereiste. En als wij keihard blijven werken komen onze kwaliteiten ook weer bovendrijven.”