Derde Divisie Zondag: VVSB maakt half dozijn vol tegen rode lantaarndrager, ADO’20 loopt verder weg

In Derde divisie zondag waren de onderlinge verschillen klein deze speelronde. Alle winnaars wonnen met 1 doelpunt verschil. Alleen in Noordwijkerhout was het verschil duidelijker. Daar won de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen, VVSB na een vroege achterstand met maar liefst 6-1 van v.v. Dongen.

Ondertussen blijft ADO’20 onverstoorbaar in de derde divisie zondag. Opnieuw wist de koploper een overwinning uit het vuur te slepen en bleef het daarmee ongeslagen. De Baronie kwam na 25 minuten op voorsprong op de Vlotter door een rake kopbal van Jawed Al Morabit. De gasten uit Breda vergaten in het vervolg van de wedstrijd de trekker over te halen en het slechte spel van de thuisploeg af te straffen. In een tumultueuze slotfase weet de koploper de wedstrijd alsnog om te draaien. Een van richting veranderd schot en een dubieuze strafschop wegens hands in de 97e minuut(!) deden de wedstrijd kantelen in het voordeel van ADO’20.

Naaste achtervolger HSC’21 wist in Zeelst niet verder te komen dan een gelijkspel, een stand die al bij rust op het scorebord stond. UNA kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Tien minuten later was de stand weer in evenwicht. Na rust kregen beide ploegen kansen op de overwinning, gescoord werd er echter niet meer. Door het gelijke spel in Zeelst zag HSC’21 het verschil met ADO’20 oplopen tot vijf punten. Met de derde overwinning op rij is het VVSB wat zich nu naast HSC’21 schaart op de ranglijst. De Noordwijkerhouters kwamen in de thuiswedstrijd tegen v.v. Dongen binnen 10 minuten op achterstand. Nog voor rust wist de thuisploeg dit om te draaien in een 2-1 voorsprong. Na de thee had de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen geen kind meer aan v.v. Dongen en liep de score op tot 6-1. Opvallend hierbij, de zes doelpunten werden gemaakt door 6 verschillende spelers.

In Utrecht stonden de nummers 4, USV Hercules en nummer 5 GVV Unitas tegenover elkaar. De Utrechters hadden nog wat goed te maken tegen de gasten. Vorig seizoen werd er tweemaal verloren van de ploeg uit Gorinchem. In de eerste helft was Hercules de betere ploeg maar wist zijn kansen niet te verzilveren. Na rust was de wedstrijd meer balans. In de slotfase kwam de thuisploeg via Oussama Lahri op voorsprong. Drie minuten later kwamen de gasten door een fout van de thuisploeg via Robert Mutzers op gelijke hoogte. Trainer Rene van der Kooij van Hercules was na afloop voor de microfoon bij RTV Utrecht positief over het spel van zijn ploeg, alleen teleurgesteld over het resultaat.

Met zeven Brabantse ploegen in één afdeling kan het haast niet anders dan dat er iedere week wel een derby op het programma staat. Dit weekend zelfs twee. In Rosmalen stonden OJC Rosmalen en Gemert tegenover elkaar. De thuisploeg was de bovenliggende partij en wist via spits Dennis Knuiman uiteindelijk het verschil te maken. Door de derde nederlaag op rij zakt Gemert weg op de ranglijst. Een ploeg die vooraf toch wel als kanshebber op de titel werd gezien door de volgers van de derde divisie. In Uden stonden UDI’19 en O.S.S.’20 tegenover elkaar. O.S.S.’20 leek een makkelijke middag te hebben in Uden. Het kwam binnen 20 minuten op een 0-2 voorsprong met in het vervolg kansen op meer. In de slotfase wist UDI’19 echter binnen drie minuten 2 keer te scoren en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. In de blessuretijd trok de ploeg van trainer Roy de Haan de wedstrijd door een rake kopbal van Stan van Ballegooij alsnog naar zich toe. O.S.S.’20 voegt zich door de overwinning bij de subtop van de ranglijst.

In Berkel en Rodenrijs kreeg Blauw Geel’38 misschien wel iets meer dan het verdiende. Doelman Zielhorst van de gasten hield zijn ploeg meerdere malen in de wedstrijd. TOGB kreeg voor het missen van de kansen in de slotfase de deksel op de neus. In de 80e minuut was het Ben van den Nieuwenhof die toesloeg voor de ploeg van trainer Niels van Casteren. In Den Haag rolde in de wedstrijd tussen het jonge Quick en het geroutineerde JOS/Watergraafsmeer een gelijkspel uit de bus. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan lijkt een patent te hebben op remises. Het was het vijfde gelijke spel in acht wedstrijden. Binnen 20 minuten stond de 1-1 op het bord. In het vervolg van de wedstijd maakte beide ploegen er een leuke wedstrijd van. Gescoord werd er echter niet meer en dat was gezien het spelbeeld ook wel terecht.