Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Milan de Koe: “Daar moeten we als team aan werken”

Harkemase Boys gaf zaterdag een 2-3 overwinning uit handen tegen FC Rijnvogels. In de slotfase kregen de Friezen doelpunten tegen van Dennis Bakker en Sieb Rutgers. Harkemase Boys was grote gedeeltes van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar moest de lange reis naar huis afleggen zonder punten. De maker van de openingstreffer, Milan de Koe, sprak na afloop van de wedstrijd met topamateurvoetbal.com.

,,We begonnen niet heel sterk aan de wedstrijd, maar toen we ons ritme vonden creëerden we kansen en scoorden we gelukkig de eerste goal. We hebben bij vlagen gewoon goed gevoetbald en als we de persoonlijke fouten eruit laten, winnen we hier gewoon met 0-3, misschien 0-4. Daar moeten we als team aan werken, die persoonlijke fouten eruit filteren”, aldus De Koe.

“Ik wil graag druk houden op de tegenstander, ook bij een krappe voorsprong. Dan krijgt de tegenstander misschien ook het idee dat er niets meer te halen valt bij ons. We moeten niet met zijn allen naar achteren gaan, zo sta ik erin.” Het feit dat Harkemase Boys niet achterin bleef hangen siert de ploeg, maar kostte de Friezen zaterdag misschien wel drie punten. ,,Dat je de overwinning zo uit handen geeft, terwijl je lange tijd 2-3 voor staat, is gewoon heel zuur.”

Harkemase Boys staat momenteel op de vijftiende plaats in de Derde Divisie Zaterdag. De Koe:,,De eerste drie wedstrijden waren even wennen, met allemaal nieuwe spelers. Daarna hebben we echter een grote stap omhoog gezet en vier wedstrijden op rij het doel schoon gehouden. Nu krijgen we vier doelpunten tegen, dus het is wat afwisselend. Maar we kunnen echt een sterk seizoen draaien.”