Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | SteDoCo stijgt naar plek twee, DVS ’33 en Sportlust ’46 nestelen zich in de subtop, Johan Jansen doet zijn oude club pijn

SteDoCo heeft goede zaken gestaan in de Derde Divisie en is inmiddels gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. Kort achter de ploeg uit Hoornaar vestigen DVS ’33 en Sportlust ’46 zich in de subtop, na overwinningen tegen ASWH en Barendrecht. Koploper GVVV verliest na vier overwinningen op rij weer eens punten. De Blauwen kwamen in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Sparta Nijkerk.

Johan Jansen was de grootste plaaggeest voor de koploper. De doelman van Sparta Nijkerk, die jarenlang bij GVVV onder de lat stond, hield ondanks een groot aantal kansen voor de koploper zijn doel schoon, waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon.

Excelsior ’31 – SteDoCo 1-3

SteDoCo is bezig aan een goede serie. De ploeg van Rick Adjei pakte in de afgelopen vier wedstrijden tien punten en is inmiddels gestegen naar de tweede plek op de ranglijst. De ploeg uit Hoornaar kwam uit bij Excelsior ’31 al na vier minuten op voorsprong, dankzij een eigen doelpunt van Lucas van Beek. Halverwege de eerste helft zorgde Rick Hemmink oord de gelijkmaker, maar dankzij een goal van Akram Salhi gingen de bezoekers toch met een voorsprong de rust in. Die voorsprong werd diep in blessuretijd nog uitgebreid door Junior Ebobo, 1-3.

Barendrecht – Sportlust ’46 0-2

Het Sportlust ’46 van trainer Jochem Twisker heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen SteDoCo. In en tegen Barendrecht werd met 0-2 gewonnen. Mo Bendadi was met twee doelpunten de gevierde man aan de kant van ploeg uit Woerden.

DVS ’33 – ASWH 2-0

Ook DVS ’33 trakteerde een club uit het Rijnmondgebied op een 2-0 nederlaag. ASWH moest in Ermelo een helft lang met tien man spelen, omdat Wout Neelen kort voor rust een rode kaart kreeg. De eindstand stond op dat moment al op het bord, dankzij goals Lars van de Wetering en Stef Nijland.

Overige uitslagen:

Rijnvogels – VVOG 3-3
Volendam – Harkemase Boys 2-1
Staphorst – ACV 1-0

Resterende programma:

Hoek – Ter Leede
Urk – DOVO