OVERZICHT TWEEDE DIVISIE| Uitoverwinningen voor Noordwijk en Excelsior Maassluis

Het eerste gedeelte van de midweekse speelronde in de Tweede Divisie was een succesvol avondje voor de bezoekende ploegen. Noordwijk nam de punten mee uit Werkendam en Excelsior Maassluis zegevierde aan de Blauwe zijde van de Westmaat.

Kozakken Boys – Noordwijk 2-3

Een Noordwijkse “remontada” op sportpark De Zwaaier. Kozakken Boys kwam kort na rust op een 2-0 voorsprong. Voor rust had Giovanni Buttner de thuisploeg op een 1-0 voorsprong gezet, kort na rust zorgde Johnny Lommers voor de verdubbeling. Noordwijk rechtte echter de rug en wist door goals van Jesper de Vré, Sem van Oosten en Sander Bosma de achterstand om te buigen in een voorsprong. In de resterende tien minuten was het vrouwen en kinderen eerst voor de bezoekers, maar de 2-3 werd wel over de streep getrokken.

Spakenburg – Excelsior Maassluis 0-1

Na een slordig duel van beide kanten deed Excelsior Maassluis bij het sluiten van de markt wat Spakenburg het hele duel had nagelaten: scoren. Met name in de tweede helft kreeg de thuisploeg de meeste kansen, maar die waren niet besteed aan Floris van der Linden. Halverwege de tweede helft hadden de bezoekers een strafschop moeten krijgen, maar scheidsrechter Wiersma wilde van niets weten. In de slotseconden van de reguliere speeltijd deed Pieter Langedijk de Blauwen de das om. De Blauwen leden daardoor hun tweede thuisnederlaag op rij en de derde in totaal.

Van de wedstrijden Koninklijke HFC – Quick Boys, FC Lisse – Jong Volendam en TEC – IJsselmeervogels zijn later vandaag uitgebreide reportages te lezen op topamateurvoetbal.com.