REPORTAGE | Koninklijke HFC en Quick Boys houden elkaar in evenwicht

De wedstrijd tussen Koninklijke HFC en Quick Boys is geëindigd in een gelijkspel. Youssef El Kachati scoorde drie minuten voor rust de openingstreffer, maar nog voor de onderbreking werd de voorsprong teniet gedaan door Quinten Dekkers. Ondanks grote kansen aan beide kanten zou die 1-1 ruststand de gehele tweede helft op het bord blijven staan.

Zowel Koninklijke HFC als Quick Boys wonnen afgelopen weekeinde hun wedstrijd, respectievelijk tegen IJsselmeervogels en Spakenburg. De Katwijkers speelden in Bunschoten-Spakenburg hun beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, waardoor er geen reden was voor Edwin Grünholz om zijn basisopstelling te wijzigen. Eén wijziging in de formatie van Gertjan Tamerus: Roy Castien verving Zakaria Eddahchouri.

Kansarm, maar vermakelijk

De eerste helft van de wedstrijd was vermakelijk, zonder dat er veel kansen werden gecreëerd. Tot aan de veertigste minuut waren de enige gevaarlijke doelpogingen van de bezoekers. Doelman Mitchel Michaelis moest redding brengen op schoten van Dyllandro Panka en Aleksandar Bjelica en kon een vrije trap van laatstgenoemde over het doel heen zien waaien. Koninklijke HFC kwam niet vaak in de buurt van het Katwijkse doel, maar deed ook zeker niet onder voor de ploeg van Grünholz.

Drie minuten voor rust pakten de bezoekers toch de voorsprong. Een voorzet van Panka werd tot assist gepromoveerd door Youssef El Kachati, die met dat doelpunt de topscorerspositie van Quick Boys overnam van – de nog altijd geblesseerde – Danny van den Meiracker. De bezoekers konden de voorsprong echter niet meenemen naar de kleedkamer. Quinten Dekkers scoorde vanuit een prachtige voorzet van John Hilton de gelijkmaker, waardoor de ruststand op 1-1 werd bepaald.

Toename in kansen

De tweede helft zou het aanwezige publiek qua kansen meer tevreden stellen. Koninklijke HFC was in het eerste gedeelte van de tweede helft de gevaarlijkste ploeg en creëerde ook de eerste kansen. Eén van de grootste mogelijkheden ontstond na een ruim uur vanuit een hoekschop. Gerry Vlak kreeg de bal binnen het strafschopgebied aangespeeld en nam het Katwijkse doel onder vuur, maar zag zijn schot via het been van Bjelica op de verre paal eindigen. Jacob Noordmans kon de bal nog voorgeven op André Morgan, die de bal rakelings over het doel kopte.

Koninklijke HFC had deze dubbele kans moeten benutten, iets wat ook gezegd kan worden van El Kachati een minuut later. Dankzij een bal op maat van Mohamad Mahmoed kon de aanvaller alleen op doel af, maar hij schoof de bal voorlangs. Even later was het aan Jim Beers om een doelpoging te wagen, maar hij kopte een voorzet van Bram Franken hoog over het Haarlemse doel. Franken zou zelf tien minuten voor tijd ook nog een grote kans missen, op aangeven van Nick Runderkamp.

Vermakelijk slot

De slotfase van de wedstrijd was erg vermakelijk. Vijf minuten voor tijd spatte een inzet van Noordmans, opgediend door Zakaria Eddahchouri na een mooie actie op de achterlijn, uiteen op de dwarsligger. Drie minuten voor tijd had Quick Boys weer de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar El Kachati schoot niet op scherp. Chima Bosman en Levi van Duijn zorgden in de blessuretijd nog voor hachelijke momenten in het strafschopgebied van Koninklijke HFC, maar beiden konden zich niet ontpoppen tot matchwinner.

Ook de thuisploeg zorgde nog voor dreiging in de blessuretijd. Uitgerekend oud-Quick Boyzer Mike van der Ban stormde in zijn eentje af op het Katwijkse doel, maar werd in het strafschopgebied afgestopt. Volgens de arbitrage reglementair, al zal menig Koninklijke HFC-supporter het daar niet mee eens zijn geweest. Slotkans in de wedstrijd was voor Runderkamp, die op aangeven van Ravelino Junte over het doel heen schoot.

Het resultaat heeft voor beide ploegen geen direct effect op de stand op de ranglijst, al moeten de Katwijkers een dag wachten om te weten of ze het weekend in zullen gaan als lijstaanvoerder. Koninklijke HFC trof tweemaal het aluminium, maar ook Quick Boys slaagde er niet in grote kansen om te zetten in doelpunten. Toch mogen beide ploegen tevreden zijn met het gelijke spel in Haarlem. Eindstand: 1-1.