Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Jong Volendam met man minder langs flets FC Lisse

De jonge profs van FC Volendam, al lang niet meer luisterend naar namen als Muhren, Veerman, Plat of Smit heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen in Lisse. Het team dat pas op één zege kon wijzen wist met een man minder gedurende driekwart van de wedstrijd toch de punten mee naar Volendam te nemen. Na een vooral spectaculaire eerste helft wist een vooral gedisciplineerd Volendam FC Lisse na de pauze goed in de tang te houden en zelfs kort voor tijd het feest met een vierde treffer compleet te maken. Een tegenvaller voor Lisse dat vooral in creatief vermogen te kort schoot.

De Volendammers sneden in  het eerste kwartier al veel te gemakkelijk door de verdediging van Lisse. Dat was niet alleen te danken aan het centrale duo, want ook de middenvelders van Lisse liepen niet altijd met hun mannetje mee. Zo kon eerst middenvelder Joey Antonioli en daarna vleugelspits Jordi Blom tot scoren komen. Een lastige avond kondigde zich daarmee al aan voor de thuisploeg.

Toch was er nog best vlot de aansluitingstreffer. Na 20 minuten kwam Jaap Zwetsloot vrij op rechts en diens voorzet werd door Jeffrey Klijbroek precies voldoende zuiver ingeschoten om keeper van Oevelen van de Oranjehemden kansloos te laten. En enkele minuten later verdwenen er nog meer donkere wolken naar de horizon voor de Lissenaren toen scheidsrechter Ruperti in een verdedigende actie van Jordi Blom ten opzichte van Toon Zwetsloot een rode kaart zag. FC Lisse leek het lek boven te hebben toen na een half uur de logisch 2-2 op de borden werd geschoten. Tom Noordhoff verzorgde vanaf rechts de assist en Enzo Stroo was er voor de laatste tik, 2-2.

Met het gebeuren in het eerste half uur in het achterhoofd was het logisch als FC Lisse in het volgende uur het numerieke voordeel op het veld zou uitspelen. Maar dat idee kon ook al weer snel in de ijskast. De jonge profs uit het palingdorp sneden ook met het mannetje minder weer een keer knap door de Lisser verdediging en nu was het spits Lequincio Zeefuik die doeltreffend afrondde.; 2-3. Het lukte de Oranjehemden zonder al te veel weg te geven met die kleine voorsprong de rust te halen.

Zoals te verwachten viel reageerde Raymond Bronkhorst met een dubbele wissel in de pauze. In dit geval kwamen Heemskerk en Marengo. En toen het na ruim een uur nog geen soelaas had geboden kwamen ook Verwey en van der Putten in het veld om Lisse minstens weer naast Jong Volendam te brengen. Dat lukte echter niet, vooral omdat het spel vooral in creatief opzicht tegen viel als gevolg waarvan er geen grote kansen ontstonden.

Enzo Stroo was enkele malen met lastig te verzilveren kansjes nog het dichtst bij de 3-3. Maar met hetzelfde gemak had Volendam gaande de tweede helft de 2-4 ook kunnen maken. Invaller Quincy Hoeve had daar bijvoorbeeld mogelijkheden toe.

Uiteindelijk was het een blooper van Eric Cummins die de wedstrijd kort voor tijd definitief besliste. Milan de Haan kreeg daardoor de 2-4 op zijn naam en het team van Kiki Musampa definitief de drie punten.