Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Nacompetitie | Tweede Divisie-Derde Divisie: Sparta Nijkerk verliest bij HSC ’21, DVS en GVVV winnen

De nacompetitie voor een plek in de Tweede Divisie is voor Sparta Nijkerk niet al te best begonnen. De ploeg van Erik Speelziek verloor met 1-0 van HSC’21. DVS’33 boekte op eigen veld een ruime zege op Hercules, en ook GVVV won; op bezoek bij Gemert.

HSC ’21 pakte maandag toch enigszins verrassend de derde periodetitel en de ploeg uit Haaksbergen mocht daarom donderdagavond in de eerste wedstrijd van de nacompetitie aantreden tegen Sparta Nijkerk. Wie echter had gedacht dat het een gemakkelijke avond voor de bezoekers zou worden, kwam bedrogen uit. In het eerste uur vielen er nauwelijks kansen voor beide doelen te noteren, maar daarna ontbrande het duel plotseling. Eerst was het Wessel witbreuk die namens HSC ’21 een inzet fraai gered zag worden door doelman Wouter Beukers, maar niet veel later was het alsnog raak voor de ploeg uit Twente door een doelpunt van Cenk Uguz!. Na de 1-0 gingen de Nijkerkers uiteraard op zoek naar de gelijkmaker. Donny van der Wal was daar nog het dichtst bij, maar hij zag zijn vrije trap, genomen vanaf randje 16, eindige op de lat. Toch liet ook de thuisploeg zich zeker niet onbetuigd, en kreeg
mogelijkheden om de marge te vergroten. Zo schoot Wessel witbreuk op de paal en ging een volley van Stef Ottink net over het doel. Doelpunten vielen er uiteindelijk niet meer, waarvoor het, met een verschil van slechts één doelpunt, nog allesbehalve beslist is als beide ploegen elkaar zaterdagavond weer treffen op de ebbehorst.

DVS’33 schoot uit de startblokken tegen Hercules. Binnen 38 seconden stond het al 1-0 door Stef Nijland. De Ermeloërs wonnen uiteindelijk met 5-2, door doelpunten van Tarik Evre, Jeremy Jonker, Adriaan Kruisheer en Quincy Veenhof. Bij 2-0 en 5-1 deed Hercules iets terug via Shanon David Carmelia en Tim Pieters. 

Gemert is al een behoorlijke tijd uit vorm, waar tegenstander GVVV de goede vorm juist alweer even te pakken heeft. De Venendalers wonnen met 1-2 in Brabant, door doelpunten van Jordi Bitter en Byron Burgering namens de bezoekers en een late 1-2 van Wout Barten  namens de thuisploeg. Van deze wedstrijd lees je vrijdagochtend een uitgebreid verslag.