Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Noordwijk strikt Lerin Duarte voor komend seizoen

Tweededivisionist Noordwijk heeft haar middenveld voor komend seizoen versterkt door de komst van Lerin Duarte. De 32-jarige speler trainde de laatste weken al mee met de selectie van Kees Zethof. Duarte was begin dit jaar enkele maanden actief bij ASWH, waar hij geen speelminuten maakte.

Duarte heeft een knappe loopbaan bij elkaar gevoetbald. De Nederlandse Kaapverdiaan, geboren in Rotterdam, ving zijn loopbaan aan in de jeugd van Sparta. In 2011 vertrok de kleine middenvelder naar Heracles, waar hij zodanig goed presteerde dat Ajax hem in 2013 voor ruim twee miljoen euro van de club uit Almelo overnam.

Europees debuut tegen Barcelona

Bij Ajax speelde hij Europees voetbal tegen onder meer FC Barcelona. Tevens kwam Duarte op huurbasis uit voor SC Heerenveen en NAC. In 2016 vertrok hij uit Amsterdam en keerde terug bij de club waar hij groot werd; Heracles. In 2019 vond Duarte een buitenlands avontuur bij het Griekse Aris Saloniki.

Nadat hij afgelopen zomer terug keerde uit Griekenland sloot Duarte in januari tijdelijk aan bij de selectie van ASWH, waar hij echter in maart zijn contract inleverde. Momenteel traint hij dus mee met de selectie van v.v. Noordwijk.