VERSLAG | HHC Hardenberg heeft geen kind aan Quick Boys

De herstart van de competitie laat voor Quick Boys te wensen over. Na een tegenvallende puntendeling in Veenendaal krijgen de Blauw-Witten de nummer vier op bezoek, HHC Hardenberg. Op Nieuw-Zuid werd gehoopt op een spannende wedstrijd, maar dat Quick Boys niks had in te brengen tegen het elftal van Bert van Hunenstijn is een understatement. De bezoekers namen de punten mee naar huis, na een 0-3 overwinning.

In de openingsminuut kreeg Quick Boys direct een grote kans via Jeffrey Ket, wiens hoekschop op de lat eindigt. Dit zal gelijk de laatste grote kans zijn voor de thuisploeg in de eerste helft. Slordig balverlies van Ivailo Staal gaf HHC Hardenberg de uitgelezen mogelijkheid om na tien minuten op voorsprong te komen, maar keeper Pim van der Plas reageerde scherp genoeg op de inzet. Uit de hoekschop die volgde leek aanvoerder Rob van der Leij alsnog de openingstreffer te maken, maar hij zag de vlag omhoog gaan voor buitenspel.

Onzorgvuldig Quick Boys

HHC Hardenberg zet in het eerste half uur druk op Quick Boys, wat regelmatig resulteert in balverlies van de Katwijkers. Na 33 minuten gebeurt het onvermijdelijke en komt HHC Hardenberg op een 0-1 voorsprong. De verdediging van de thuisploeg wordt kinderlijk eenvoudig omspeeld door Jesper Drost, die vervolgens de openingstreffer op zijn naam krijgt. Op slag van rust krijgt HHC Hardenberg een penalty, na een handsbal van Nick Runderkamp. De strafschop wordt uiteindelijk binnengeschoten door Rob van der Leij, wat betekent dat de Hardenbergers met een 0-2 voorsprong de rust in gaan.

Het wedstrijdbeeld verandert niet in de tweede helft: HHC Hardenberg gunt Quick Boys het balbezit, maar de Katwijkers spelen vooral tegen zichzelf. Eén van de spaarzame kansen voor Quick Boys komt op naam van Runderkamp, maar hij kopt de bal uit een hoekschop voorlangs. HHC Hardenberg staat verdedigend goed gepositioneerd en Quick Boys kan er voetballend niet doorheen komen. 23 minuten voor tijd waagt Nigel Ogidi Nwankwo dan ook een poging van grote afstand, maar zijn inzet eindigt op de lat.

Het is een bijzonder povere wedstrijd, met name van de kant van Quick Boys. De laatste kans voor de thuisploeg komt van invaller Mike van der Ban. Net als in de eerste minuut eindigt een hoekschop op het aluminium. Vijf minuten voor tijd krijgt HHC Hardenberg nog een uitgelezen mogelijkheid op een derde treffer, maar Van der Plas weet een inzet van Van der Leij uit het doel te slaan. In de blessuretijd wordt het alsnog 0-3, door een schitterende vrije trap van Jurjan Mannes.

Pover schouwspel

Dit zou gelijk het laatste moment van de wedstrijd zijn, wat betekent dat de Hardenbergers de goede lijn door weten te trekken. HHC Hardenberg koos er in de tweede helft voor om de 0-2 te verdedigen, iets waar Quick Boys misschien wel dankbaar voor mag zijn. De thuisploeg kreeg de bal van Hardenberg, maar wist er bijzonder weinig mee te creëren. HHC Hardenberg neemt weliswaar de drie punten mee naar huis, maar de grootste winnaars van de wedstrijd zijn de mensen die hem niet hebben gezien.