VERSLAG | Katwijk twee maten te groot voor De Treffers

Vriend en vijand waren het tijdens de rust met elkaar eens: hoe goed De Treffers het ook doet in de Tweede Divisie, tegen koploper Katwijk kwam de club uit Groesbeek simpelweg te kort. Dat de thuisploeg qua score zo lang redelijk gelijke tred kon houden met de bezoekers zorgde in de slotfase nog wel voor enige spanning, maar nuchter bekeken was er eigenlijk geen enkele reden voor die spanning. Katwijk controleerde het duel van begin tot eind en gaf nauwelijks mogelijkheden weg. Het enige wat de, in het wit gestoken, oranjehemden verweten kon worden, was het feit dat de wedstrijd niet veel eerder in het slot gegooid werd. De bevrijdende tweede treffer viel pas drie minuten voor het einde, maar na die goal was de eerste driepunter van 2022 wel binnen voor Katwijk: 0-2.

De Krombewoners waren overduidelijk naar Groesbeek gekomen om het geschonden blazoen weer op te poetsen. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Teuben nam de koploper het heft in handen. De Treffers werd direct en vol energie afgejaagd en kreeg geen seconde de tijd om de bal rond te spelen. Omdat de pogingen om onder de druk van de bezoekers uit te voetballen in de openingsfase voor een paar hachelijke momenten voor het doel van Niels Kornelis eindigde, koos de ploeg van Francois Gesthuizen steeds eerder voor de lange bal richting één van de flanken. Daar lagen Leroy George en Gavin Vlijter echter aan de ketting bij Joey Ravensbergen en Bart Sinteur. En als het dan wel een keertje lukte om ruimte te vinden tussen de Katwijkse linies zorgde slordigheid in de passing wel voor vroegtijdig balverlies.

Pogingen van afstand

Katwijk wist de bal een stuk beter in de ploeg te houden op het hobbelige, moeilijk bespeelbare veld van sportpark Zuid, maar dat leidde niet tot een overdaad aan kansen. Na een ruim kwartier bleek de ploeg van Anthony Correia helemaal niet zoveel kansen nodig had, bij de eerste schotmogelijkheid was het direct prijs. Paul Kok wist tussen de linies Kylian van Mil te vinden, die vervolgens een schot kon lossen waar Kornelis alleen maar naar kon kijken: 0-1. Voor rust hadden de Krombewoners die voorsprong al kunnen verdubbelen, maar schoten van Robbert Susan en Tim Freriks gingen maar net naast het doel van Niels Kornelis. Ahmed el Azzouti wist de bal wel tussen de palen te mikken, maar hij vond de keeper van de thuisploeg op zijn weg.

Kort na rust kon Freriks, na een goedlopende aanval, de tweede Katwijkse treffer binnen koppen, maar Kornelis hield met een goede reflex zijn doel schoon. In het vervolg van de tweede helft werd ook bij Katwijk het spel wat slordiger. Omdat De Treffers zich ook bleef stukbijten op de Katwijkse defensie gebeurde lange tijd weinig voor de beide doelen. De marge bleef daardoor ook maar op één doelpunt staan en de thuisploeg ging langzaam maar zeker geloven dat er wellicht nog wat te halen viel en schakelde een tandje bij.

Opportunisme

Dat extra beetje opportunisme leverde De Treffers zowaar de eerste (en enige) goede kans van de wedstrijd op. Teije ten Den reageerde als snelste op een voorzet vanaf de zijkant en kopte de bal bij de eerste paal net over. Een kleine tien minuten later kreeg Thomassen nog een mogelijkheid uit een moeilijke hoek, maar zijn schot ging wel dreigend door het zestienmetergebied van Krul, maar uiteindelijk ook ruim voorlangs. Kort voor tijd werd captain en verdediger Robin Jansen nog vervangen door aanvaller Ifra Sow. De ‘alles of niets’-poging van Gesthuizen eindigde in niets voor De Treffers.

Katwijk wist in de slotminuten wel te profiteren van de geboden ruimte. El Azzouti ontsnapte aan de rechterkant aan de aandacht van de verdediging van De Treffers en aan buitenspel. Met een lage voorzet bediende hij van Mil, die met zijn tweede doelpunt van de avond de wedstrijd definitief besliste. Katwijk speelde vervolgens de tijd goed vol, waarna de koploper uiteindelijk drie terechte punten mee kon nemen en, na een gelijkspel en een nederlaag, eindelijk weer eens de volle buit pakte dankzij een 0-2 overwinning, waarop helemaal niets was af te dingen.