Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Onrust en politiemacht bij Quick Boys – Spakenburg, Vince Gino Dekker mikpunt eigen aanhang

De oefenwedstrijd tussen Quick Boys en Spakenburg is onrustig verlopen. Na afloop werd nauwelijks nagepraat over de 3-2 zege van de Katwijkers, maar des te meer over de onrust buiten het veld.

Een flink aantal agenten kwam ter plaatse vanwege een dreigende sfeer op Nieuw Zuid. Een Spakenburg-aanhanger was al op het veld gerend en ook na afloop bleef het onrustig.

Diverse ingewijden verklaren tegen Topamateurvoetbal.com dat de onrust was gericht tegen Spakenburg-aanvaller Vince Gino Dekker, nota bene vanuit de eigen fanatieke aanhang van de Blauwen. De snelle buitenspeler kondigde eind 2021 aan komende zomer de Blauwen te verlaten voor de Rooien. Het kwam hem op heftige reacties te staan met de dreiging zaterdagmiddag als dieptepunt.

De selectie van Spakenburg moest zelfs op advies van de autoriteiten enige tijd binnen blijven alvorens de situatie op het sportpark veilig genoeg was om te vertrekken onder politiebegeleiding. Ook nabij Bunschoten-Spakenburg begeleidde de politie de spelersbus.

Het bestuur van Spakenburg zal flink in haar maag zitten met de situatie. De Blauwen hebben nog niet officieel gereageerd op de gebeurtenissen.

Overigens moest de politie ook met grote inzet naar het duel tussen TEC en Katwijk. Volgens Het Kontakt kwamen zeker twintig politievoertuigen ter plaatse vanwege een ‘gespannen situatie’.