OVERZICHT | Tweede Divisie: ASWH in degradatiekraker langs GVVV, Katwijk niet voorbij TEC

Evenals vorige week was ook deze zaterdagmiddag weer gereserveerd voor inhaalvoetbal. In de Tweede Divisie werden daarom slechts drie wedstrijden gespeeld. Koploper Katwijk slaagde er niet in om de volle buit te pakken bij TEC, terwijl ASWH de degradatiekraker won van GVVV.

Lijstaanvoerder Katwijk heeft het sinds de invoering van de Tweede Divisie traditiegetrouw lastig tegen TEC, en zaterdagmiddag vormde daarop geen uitzondering. In een wedstrijd met weinig kansen brak Kevin Sterling een goede 20 minuten voor tijd de ban voor de thuisploeg uit tiel: 1-0. Lang leek TEC er met de 3 punten vandoor te gaan, maar diep in blessuretijd was het Nieuweling Hugo Botermans die er met de 1-1 voor zorgde dat de koploper niet met lege handen zou vertrekken. Tim Freriks was even daarna zelfs nog dichtbij de winnende goal voor Katwijk, maar die bleef uit.

In de strijd tegen degradatie haalde ASWH op eigen veld 3 belangrijke punten tegen GVVV. Na 14 minuten kwam de thuisploeg aan de leiding door een doelpunt van Daniël Wissel, die een assist van nieuweling Skender Loshi op waarde wist te schatten. ASWH had het betere van het spel, tot het na een halfuur spelen plots met een man minder op het veld stond na een rode kaart voor keeper Bryan Janssen. De na de overtreding toegekende strafschop werd verzilverd door El Idrissi: 1-1. GVVV wist de man meer-situatie niet te benutten, en een kwartier voor tijd stond ook de ploeg uit Veenendaal met 10 man binnen de lijnen na een rode kaart van Ten Teije, na een handsbal in het strafschopgebied. De strafschop werd benut door Daniël Wissel: 2-1. De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor de ploeg uit Veenendaal. In blessuretijd pakte ook Mart de Jong zijn tweede gele kaart en even daarna kreeg ASWH andermaal een strafschop, die opnieuw werd benut door wissel. Door de 3-1 uitslag wordt de situatie voor GVVV, dat al vanaf de eerste speelronde onderaan staat, steeds uitzichtlozer.

Kozakken boys slaagde er in om 3 broodnodige punten te pakken tegen de Treffers. De ploeg van de nieuwe trainer Michel Langerak kwam vlak voor rust op het eigen sportpark aan de leiding door Johnny Lommers, maar zag Teije ten Den een kwartier na rust gelijkmaken. Lang leek 1-1 de eindstand te worden, maar waar Kozakken boys voor de winterstop in de slotfase nog al eens het deksel op de neus kreeg, viel het kwartje ditmaal de goede kant op. Man de de uiteindelijk winnende 2-1 was Tarik Fagrach.