Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Derde Divisie: Sportlust’46 pakt in de absolute slotfase de eerste periodetitel

De inhaalronde van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal stond bol van de spanning en dat duurde tot de laatste seconde van de wedstrijden. Excelsior’31 kwam in de slotfase op 0-2 tegen DOVO waardoor het de periodetitel leek te grijpen, niets was echter minder waar want Fouad Belarbi maakte in Woerden de alles beslissende 3-1 voor Sportlust’46 tegen ODIN’59 waardoor er feest gevierd kon worden door de ploeg van trainer/coach Patrick Loenen.

Sportlust’46 kwam op het eigen sportcomplex na een half uur spelen aan de leiding door een doelpunt van Mark van der Weijden (1-0). Nog voor de pauze werd het 1-1 door Ahmed al Mahdi (1-1). Tien minuten voor het einde kwam er pas verandering in de gelijke tussenstand door doelpunten van Mo Bendadi en de al genoemde Belarbi (3-1). Van de wedstrijd is zondagochtend een uitgebreid verslag te lezen op Topamateurvoetbal.com


Excelsior’31 mocht enkele minuten dromen van de periodetitel nadat het er in slaagde om in Veenendaal tegen DOVO in de absolute eindfase twee keer het net van de tegenstander te vinden (0-2). Sander Thomas en Givan Werkhoven waren de doelpuntenmakers. Na de tweede treffer kreeg men echter alsnog hyet deksel op de neus door de derde treffer in Woerden van Sportlust’46.

Sparta Nijkerk deed wat het moest doen en won bij G.O.E.S. met 1-3. In de eindrangschikking kwam het daardoor net tekort om de titel voor zich op te eisen. Doelpunten van de Spartanen kwamen op naam van Ahrens (2x) en Burgerhout. De Zeeuwse treffer werd gemaakt door Manengela. Zondagochtend verschijnt er een uitgebreid verslag van dit duel in Zeeland op de website van Topamateurvoetbal.com

De andere kanshebber op de periodetitel, DVS’33, ging onderuit tegen Hoek. Bakx en Schalkwijk werden als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier gezet (2-0).

Overige uitslagen en doelpuntenmakers:

Harkemase Boys – Ajax 1-1
0-1 Misa-Danso
1-1 Achuna

SteDoCo – VVSB 2-2
1-0 Schröder (penalty)
1-1 Dompig
2-1 Schroder
2-2 Dompig

VVOG – Barendrecht 2-3
1-0 Van Ooijen
1-1 Bakour
1-2 Van Dijk
1-3 Bakour
2-3