OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | ACV ontsnapt in blessuretijd aan puntenverlies en een nipte zege voor GVVV

ACV leek zaterdagmiddag in eigen huis op weg naar duur puntenverlies in de confrontatie met SteDoCo. In de blessuretijd wist de ploeg uit Assen echter alsnog een zege uit het vuur te slepen (2-1). GVVV won met moeite bij Staphorst (0-1) waardoor het verschil tussen de twee ploegen drie punten blijft. Degradatiekandidaat Excelsior’31 ging in de blessuretijd alsnog onderuit in en tegen Volendam (2-1).

ACV – SteDoCo 2-1
In de veertiende minuut werd het wat stil in Assen nadat de tegenstander op een 0-1 gekomen was. Joran Schröder schoot raak op aangeven van Etiën Mariana. ACV begon sterk aan de tweede helft, in de 47ste minuut schoot Giovanni Zwikstra de 1-1 binnen. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de blessuretijd was het Mark Jagt die op aangeven van Zwikstra de 2-1 aan liet tekenen.

Staphorst - GVVV 0-1
De ploeg uit Veenendaal kende een vliegende start in Staphorst. In de derde minuut was het Quincy Veenhof die GVVV op voorsprong wist te zetten (0-1). Dit bleek later de beslissende treffer van de middag te zijn in Staphorst.

Harkemase Boys - Hoek 1-3
Mathieu De Smet opende in Friesland de score en dat in het voordeel van het Zeeuwse Hoek (0-1). Dit op aangeven van Sylvio Hage. Nog voor de pauze stelde Harkemase Boys orde op zaken, een voorzet van Jari Slort werd bij de eerste paal binnen getikt door Berwout Beimers (1-1). Dit was echter niet de ruststand, Steve Schalkwijk zorgde met zijn treffer voor de 1-2. Hoek won uiteindelijk met 1-3 door een treffer van Sylvio Hage.

RKAV Volendam - Excelsior'31 2-1
De ploeg uit Rijssen kwam in en tegen Volendam nog wel aan de leiding door een doelpunt van Reinders (0-1), maar het stapte na iets meer dan negentig minuten voetbal van het veld af met lege handen (2-1). Doelpunten voor de Volendammers kwamen op naam van Perry Karregat en Azzedine Sout waarbij de laatste treffer gemaakt werd ver in de blessuretijd.

ASWH - Sportlust'46 0-1
De ploeg uit Woerden pakte de drie punten tegen degradatiekandidaat ASWH, Remco de Weerd wist in de vijfde minuut al het net van de tegenstander te vinden en daar bleef het bij (0-1).

DVS'33 - FC Rijnvogels 0-1
Maarten Reyneveld opende als invaller in de 71ste minuut de score in het voordeel van FC Rijnvogels (0-1). De assist was van Tom Bijen. Na iets meer dan negentig minuten voetballen bleek dit de treffer te zijn waardoor FC Rijnvogels drie punten bij mocht schrijven.

Urk - Barendrecht 1-2
De eerste kans voor Barendrecht resulteerde ook direct in de openingstreffer op Urk. Vorthoren wist de doelman van de thuisploeg te passeren (0-1). De spelers zochten echter met een gelijke stand de kleedkamer op na iets meer dan 45 minuten voetbal, Tol was verantwoordelijk voor de 1-1. Net na de pauze moest Urk verder met tien man door een rode kaart. Tegen een ploeg met een man minder wist Barendrecht het verschil te maken, het won met 1-2 door een treffer van Serghini.