Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | ACV en GVVV op jacht naar een zege en een felle degradatiestrijd

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal staat al weer de dertigste speeldag op het programma. Het einde is in zicht van de competitie en de spanning is er nog op alle fronten. ACV en GVVV strijden om de titel en onderin de ranglijst staan de ploegen nog erg dichtbij elkaar waardoor de strijd om de punten hevig zal zijn. Een bezoekje aan een van de wedstrijden in deze competitie is dan ook aan te raden voor de liefhebber van het amateurvoetbal.

Lijstaanvoerder ACV ontvangt in Assen de nummer drie van de ranglijst SteDoCo. Het verschil tussen de twee ploegen is acht punten, met een beetje fantasie zou je kunnen zeggen dat de uitspelende formatie dus voor zijn laatste kans vecht als het gaat om de titel. Dit is echter met hierna nog slechts vier speeldagen te gaan een niet al te waarschijnlijk scenario. Dat het wederom op papier een lastig karwei zal zijn voor de nummer één van de ranglijst staat buiten kijf. De eerdere confrontatie eindigde wel in een 0-2 zege voor ACV door doelpunten van Zwikker en Mulder. Tel daarbij dat ACV vorige week met 1-4 te sterk was voor Hoek en dan rijst de vraag wie de ploeg gaat stoppen op weg naar de titel. Alles samenvattend dus een prachtig affiche in Assen waar men veel belangstelling vanuit Veenendaal gekeken zal worden naar de tussenstanden en de uitslag.

GVVV moet op bezoek bij Staphorst en laat dat nou net de ploeg zijn die voor de laatste keer in de competitie wist te winnen van ACV. Dan moeten wij wel terug naar de maand oktober van 2022, dus of dit nu nog iets kan zeggen over de kracht van het Staphorst van nu is maar de vraag. GVVV moet een achterstand van drie punten goedmaken ten opzichte van ACV en kan zich dus eigenlijk geen misstap meer veroorloven. Staphorst pakte in de laatste twee wedstrijden zes punten tegen niet de minste tegenstanders (Barendrecht en FC Rijnvogels) dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. GVVV was vorige week te sterk voor RKAV Volendam, maar verspeelde de weken daarvoor belangrijke punten. Dit onder andere thuis tegen ACV. Deze zaterdag zal GVVV dus geen genoegen nemen met iets minder dan een zege in en tegen Staphorst.

Onderin de ranglijst is het verschil tussen de hekkensluiter VVOG en de veilige veertiende plaats RKAV Volendam slechts vier punten. Clubs in de onderste regionen mogen dus nog hardop dromen over een ‘remontada’ die vorig seizoen uitgevoerd werd door DOVO. Het al genoemde VVOG moet op bezoek bij de nummer vijftien Ter Leede, een ploeg die bezig is aan een twijfelachtige serie wedstrijden. Op 28 januari 2023 werd voor de laatste keer gewonnen, toen werd Excelsior’31 verslagen (2-0). Zet daarnaast de vier punten die VVOG haalde uit de laatste twee duels en je hebt een wedstrijd waar vooraf niet al te veel te zeggen is als wij het hebben over het resultaat.

Verder moet Excelsior’31 (17e) op bezoek bij RKAV Volendam (14) en treft ASWH (16) in eigen huis Sportlust’46. In Veenendaal staat het duel tussen DOVO en Sparta Nijkerk op het programma. Deze wedstrijd staat vooral in het teken van het negentigjarige bestaan van de club aan de rode zijde van het Panhuis, maar de Spartanen zullen in de strijd om de derde periodetitel vermoedelijk gaan voor de drie punten om een mooi vervolg te geven aan het enigszins teleurstellende seizoen.

Overige wedstrijden:
Harkemase Boys – Hoek
DVS’33 – FC Rijnvogels
Urk – Barendrecht