Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | Gelijkspelletje

De dertigste speelronde kan wel gezien worden als de laatste voor de eindsprint voor de titel of lijfsbehoud echt gaat beginnen. Als de kruitdampen van deze speelronde zijn opgetrokken krijgen alle ploegen één weekje vrij voor de bel voor de laatste vier ronden klinkt. We hebben nog drie clubs die voor het kampioenschap spelen en een groepje van drie clubs dat op één veilige plek jaagt. De andere twee clubs zijn veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie, waar nog één ticket voor de Tweede Divisie te verdienen is.

Natuurlijk zijn ook een aantal andere clubs officieel nog niet veilig, maar de nood is toch echt het hoogst bij Excelsior Maassluis, TEC en IJsselmeervogels. Maar voor we naar die strijd gaan kijken, richten we onze pijlen op de bovenste drie.

Titelstrijd

Koploper Katwijk verkeert in een bloedvorm, maar treft een tegenstander die niet alleen de andere twee clubs uit de top drie recentelijk al pootje lichtte, maar ook vaker met dan zonder de punten sportpark De Krom verliet. Het meest pijnlijke verlies voor de Krombewoners was de editie van 2018, toen het niet lukte om in eigen huis het kampioenschap te vieren. Koninklijke HFC won met 1-2, waardoor Kozakken Boys en Katwijk op de laatste speeldag onderling moesten uitvechten wie er uiteindelijk met de landstitel vandoor zou gaan.

De recente vorm van AFC is niet om over naar huis te schrijven. Als er gewonnen wordt is het moeizaam en tegen FC Lisse (0-0) en Spakenburg (1-2) werd averij opgelopen. Tegenstander Noordwijk beëindigde afgelopen weekend een reeks van drie nederlagen door in eigen huis van hekkensluiter OFC te winnen en kan, ondanks het feit dat de ploeg van Kees Zethof officieel nog wat puntjes nodig heeft, redelijk vrijuit voetballen.

Datzelfde geldt voor Kozakken Boys, dat op bezoek gaat bij Rijnsburgse Boys. De Uien kennen geen beste thuisbalans tegen de ploeg uit Werkendam. Daarnaast worden er meer punten gehaald in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden. Wil Rijnsburgse Boys echter in mei nog meestrijden om het kampioenschap zal deze wedstrijd hoe dan ook gewonnen moeten worden.

Wel of geen nacompetitie

Trainer Steye Jakobs maakte afgelopen weekend zijn debuut bij Excelsior Maassluis. Het werd er eentje om gauw te vergeten. Koploper Katwijk was op De Krom veel te sterk en trakteerde de Tricolores op een 6-2 nederlaag. In november van vorig jaar was het andere bezoek aan het kustdorp ook al geen succes, op Nieuw Zuid won Quick Boys met 7-2 van Excelsior Maassluis. Bovendien zit de club van Katwijk Zuid in een goede flow en heeft het de zinnen gezet op de derde periode. Enige houvast voor Jakobs en zijn mannen: in eigen huis werd Katwijk met 3-2 verslagen.

TEC liep na de overwinning tegen Jong Sparta tegen twee dikke zeperds op. Uit tegen HHC Hardenberg (7-0) en tegen Kozakken Boys (4-1) werd met grote cijfers verloren. Tegenstander FC Lisse verloor voor het laatst op 4 maart van Scheveningen. Daarna werd er vier keer gelijkgespeeld, gevolgd door een overwinning tegen IJsselmeervogels. TEC wist in de Tweede Divisie nog geen punt te pakken tegen FC Lisse, wel werd er een keer gewonnen in de KNVB Beker.

Dan de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg! Dat zal wel weer een gelijkspelletje worden…

De wedstrijden

Zaterdag 22 april

14.30

Excelsior Maassluis – Quick Boys
HHC Hardenberg – Jong Sparta
OFC – Scheveningen

15.00

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys
AFC – Noordwijk
IJsselmeervogels – Spakenburg

15.30

Katwijk – Koninklijke HFC
TEC – FC Lisse

18.00

De Treffers – Jong Volendam