Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Nog één keer vol gas richting een vrij weekend

Deze week staat speelronde 30 op het programma. De laatste ronde in april voordat het laatste blok van vier wedstrijden in mei van start gaat. Wie heeft de zenuwen het beste in bedwang op weg naar de eindstreep? Zowel bovenin als in de staart van de ranglijst is er nog alles om voor te spelen.

Koplopers spelen uit

Zowel ADO’20 als naaste belager VVSB spelen dit weekend een uitwedstrijd. VVSB al op zaterdagavond, als de ploeg uit Noordwijkerhout te gast is bij Unitas. De ploeg van Hans de Jong lijkt zich te gaan mengen in de strijd om de derde periode. Met 12 punten uit 6 wedstrijden zijn de rood-broeken de eerste achtervolger van Quick. Daarnaast zou Unitas het 125-jarig jubileumfeest een extra tintje geven als het de punten in eigen huis weet te houden.

ADO ’20 treedt zondag aan in Oss tegen O.S.S. ’20, wat de punten goed kan gebruiken in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Trainer Roy de Haan mist echter de nodige basisspelers met blessures wat de klus tegen de koploper er niet makkelijker op zal maken. ,,Alles beter dan een 2-tje is een plus,” volgens trainer de Haan.

Staart van de ranglijst

Zoals afgelopen week in de Broodje Bal podcast te horen was, staan volgens de redacteuren van topamateurvoetbal.com de onderste drie plekken wel vast. Alleen wie van de drie rechtstreeks gaat degraderen en wie het vege lijf via de nacompetitie mag proberen te redden blijft nog open.

Hekkensluiter UDI ’19 wacht een lastige klus thuis tegen het wisselvallige UNA. UNA lijkt uitgespeeld voor de prijzen dus wellicht zijn er mogelijkheden voor de ploeg van Lodewijk de Kruijf. Dongen, vorige week winnaar tegen UDI ’19 treedt thuis aan tegen Gemert wat ook nog wel wat puntjes kan gebruiken om weg te blijven van plek 15.

De drie andere betrokken bij de strijd om plek 15 en rechtstreekse degradatie spelen tegen opponenten waarvoor ook het nodige op het spel staat. JOS/Watergraafsmeer (14e) speelt thuis tegen Hercules. De Utrechters zijn met Blauw Geel ’38 verwikkeld in de strijd om plek drie welke aan het eind van de competitie recht zal geven op promotiewedstrijden naar de Tweede Divisie. Het verschil tussen beide ploegen is slechts twee punten.

Blauw Geel ’38 mocht vorige week in de derby tegen Gemert het zoet van de overwinning weer eens smaken. De ploeg uit Veghel reist dit weekend af naar Breda, om daar op sportpark de Blauwe Kei Baronie punten afhandig te maken. Punten die Baronie weer goed kan gebruiken om Dongen van het lijf te houden en rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Na de kostbare zege in de slotfase tegen JOS/Watergraafsmeer zal Groene Ster daar dit weekend een goed vervolg aan willen geven. Makkelijk zal dit niet worden voor de Limburgers. Groene Ster treft in tegenstander Quick  een ploeg in vorm. Met 15 punten uit 6 wedstrijden is de jonge ploeg van trainer Paul van der Zwaan goed op weg in de derde periode.  

Zondag rond de klok van 16:45 uur zullen alle uitslagen weer binnen zijn en kan de balans worden opgemaakt, waarna alle ploegen gaan genieten van een weekje rust. Alle verslagen en analyses zijn natuurlijk terug te vinden op www.topamateurvoetbal.com en te beluisteren in het TAV Weekoverzicht.

Programma:

Zaterdag 22 april

18:00 uur        Unitas – VVSB

Zondag 23 april:

14:00 uur        Quick – Groene Ster

14:00 uur        DEM – TOGB

14:00 uur        JOS/Watergraafsmeer – Hercules

14:00 uur        O.S.S. ’20 – ADO ’20

14:00 uur        UDI ‘19– UNA

14:00 uur        Baronie – Blauw Geel ’38

14:00 uur        Dongen – Gemert

14:30 uur        HSC’21 – OJC Rosmalen