Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Tweede Divisie: Bram Franken (Quick Boys)

Het is zonde dat er afgelopen wedstrijd geen toeschouwers aanwezig mochten zijn op Sportpark Nieuw Zuid. Door een straf moest koploper van de Tweede Divisie, Quick Boys, het doen zonder publiek in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam. De toeschouwers moesten op deze manier de masterclass van middenvelder Bram Franken missen. De middenvelder is, net als zijn team, in bloedvorm en is nu voor de tweede keer door de bezoekers van Topamateurvoetbal.com uitgeroepen tot Speler van de week!

Hij is nog maar bezig aan zijn eerste seizoen in Katwijk, maar de 21-jarige middenvelder lijkt zich in de eerste weken van het seizoen al te hebben ontpopt tot cement tussen de blauw/witte stenen. Alsof het sinterklaasfeest al dichtbij was, was Franken rijkelijk aan het strooien. Ware het niet met kruid- en pepernoten, maar met fraaie passjes waar zijn teamgenoten weer gretig gebruik van konden maken. Met twee assists en diverse gecreëerde kansen was Franken andermaal de grote man op Nieuw Zuid. De goede vorm van de middenvelder en het elftal heeft er zelfs toe geleid dat Quick Boys zich de trotse koploper van de Tweede Divisie mag noemen en dat het maar liefst vier punten boven de oranje dorpsgenoot staat.

Franken werd dit seizoen aan de selectie van coach Edwin Grünholz gevoegd na eerder actief te zijn geweest in de jeugdopleiding van eredivisionist AZ. Op zijn erelijst prijkt o.a. de winst van het Europees Kampioenschap voor nationale teams onder de 17 in 2018. In dat elftal was Franken omringd door namen zoals Ryan Gravenberch, de gebroeders Timber en Brian Brobbey.