Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zondag: Tim Waterink (USV Hercules)

De suprematie van Hercules, afgelopen zondag tegen RKVV DEM, werd met ‘slechts’ drie goals maar matig uitgedrukt. De Utrechtse formatie onder leiding van coach René van der Kooij gaf de Beverwijkse thuisploeg op alle vlakken het nakijken en boekte een simpele 0-3 zege. Grote man bij Hercules was andermaal spits Tim Waterink. De spits die afgelopen zomer overkwam van O.S.S.’20 lijkt zich uitstekend te hebben geaard in ‘het Utrechtse’, want met negen goals uit een gelijk aantal wedstrijden voert de 25-jarige aanvalsleider de topscorersranking in de Derde Divisie Zondag aan. Bovendien werd Waterink door de bezoekers van Topamateurvoetbal.com ook nog eens uitgeroepen tot Speler van de week van speelronde 10!

Groot, sterk, een goede uitstraling; Tim Waterink lijkt in alle aspecten te voldoen aan het plaatje van een spits waar geen enkele verdediger graag tegen speelt. De 25-jarige spits kent een goede basisopleiding en heeft bij meerdere BVO’s in de keuken mogen kijken. Zo was hij o.a. onderdeel van de jeugdopleidingen van Vitesse, N.E.C. en FC Groningen.

Waterink werd in 2019 door O.S.S.’20 weggeplukt bij De Bataven en leek met de Ossenaren hard op weg naar de Tweede Divisie. De ploeg van Bertran Kreekels stond een straatlengte voor op de concurrentie, maarja…Toen kwam het coronavirus om de hoek en ging er een dikke streep door deze rekening. Dit jaar lijkt Hercules met Waterink een belangrijke pion te hebben om dit jaar wél die overstap naar de Tweede Divisie te maken. Vorig jaar ging het op de allerlaatste speeldag natuurlijk nog op zo’n bijzondere manier mis, maar dit jaar azen de Utrechters op revanche. Met negen goals uit negen wedstrijd is de spits in ieder geval als een komeet begonnen en doen de Utrechters mee in de kopgroep achter ADO’20. Recent gaf Waterink in een interview met het AD nog aan dat het niet de grote “Tim Waterink-show” moest worden, maar dat is het deze week dus wél!