Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Eric Speelziek (Sparta Nijkerk): ‘Wij missen de kwaliteit om bovenin mee te spelen’

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Sportlust’46 was de trainer van Sparta Nijkerk, Eric Speelziek, hard in zijn oordeel over zijn eigen ploeg. Na een knotsgekke openingsfase waarin zijn ploeg een 2-0 achterstand goedmaakte, stapte Sparta Nijkerk toch met een 4-2 nederlaag van het veld.

“Wij missen een aantal essentiële kwaliteiten in de ploeg en die hebben niet alleen met voetbal te maken. Wij hebben vier jaar lang bovenin gespeeld en dan kan dit een keer gebeuren. Dat is niet zo gek. Het is niet leuk. De verwachtingen bij Sparta Nijkerk zijn altijd hoog gespannen. Vooraf als je naar de statistieken van de individuele spelers (goals etc.) kijkt had ik er ook vertrouwen in, maar nu ik wat langer met de groep werk vind ik dit niet terecht.”

Speelziek ging nog even verder in op de huidige selectie van de Spartanen. ,,Kwaliteiten van spelers moeten aanvullend zijn aan elkaar. Dit is op dit moment totaal niet het geval. Vorig jaar hadden wij het koppel De Ruiter – Buitenhuis; spelers met totaal verschillende kwaliteiten, maar die maakten elkaar wel beter.”, aldus de trainer van de ploeg uit Nijkerk.