Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Koploper GVVV naar Zeeland, concurrentie in de wachtkamer

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal staat speelronde twintig op het programma waarin er nu toch wel gesproken mag worden van een top vijf. Lijstaanvoerder GVVV moet naar Zeeland om er de drie punten weg te halen bij Hoek, een op papier lastige tegenstander wat de concurrentie hoop kan geven dat men iets in kan lopen op de club uit Veenendaal. Volop spanning dus in Hoek, Assen, Hoornaar en Woerden.

Hoek kende een slechte start van het kalenderjaar 2023, in en tegen Barendrecht werd verloren met 5-4. Dit nadat het eerst een achterstand van 3-1 om wist te buigen naar een 3-4 voorsprong. In de laatste twintig minuten werden alsnog de punten uit handen gegeven waarbij Robbert Olijfveld verantwoordelijk was voor de winnende treffer van Barendrecht. Door de nederlaag is Hoek nu te vinden op de negende plaats met een achterstand op de komende tegenstander GVVV van twaalf punten. De ploeg uit Veenendaal begon wel sterk aan de herstart van het seizoen, Excelsior’31 werd zonder al te veel moeite verslagen terwijl de ploeg uit Rijssen wel de eerste treffer van de middag wist te produceren. Eerder dit seizoen kwamen GVVV en Hoek niet verder dan een gelijkspel (0-0). Kijkend naar de ranglijst zou GVVV de drie punten mee moeten nemen, maar Hoek wist vorig jaar ook DVS’33 in Zeeland te verrassen.

Alles en iedereen bij ACV was zeer teleurgesteld toen de ploeg uit Assen vorige week niet verder kwam dan 2-2 in een thuiswedstrijd tegen Ter Leede. ACV zal vooraf zeker niet getekend hebben voor dit resultaat, maar men wist in de tweede helft wel een in het eerste gedeelte opgelopen achterstand van 0-2 om te buigen naar een gelijkspel. Door het puntenverlies wist GVVV echter wel twee punten uit te lopen op ACV dat nu thuis de confrontatie aan moet gaan met Harkemase Boys. Laatstgenoemde ploeg haalde vorige week keihard uit tegen DOVO (4-0) en lijkt dus goed uit de winterslaap te zijn gekomen. In de eerdere confrontatie dit seizoen kroonde Jhurrey Margaritha zich tot matchwinner, in de 86ste minuut bepaalde hij de eindstand op 1-2 in het voordeel van ACV.

De nummers drie en vier komen elkaar in speelronde twintig tegen, afhaken of bijblijven is dus het motto van dit duel. De thuisploeg SteDoCo staat slechts drie punten achter op GVVV en Barendrecht wist één punt minder te pakken dan de komende tegenstander. SteDoCo begon uitstekend aan het nieuwe jaar met een 0-2 zege bij FC Rijnvogels dat daardoor voorlopig even pas op de plaats moest maken. Barendrecht won zoals al eerder aangegeven van Hoek (5-4) waardoor er geconcludeerd kan worden dat het momenteel met de vorm wel goed zit bij beiden partijen. In september pakte SteDoCo de drie punten bij Barendrecht (2-4) dus mag het best een klein beetje in de favorietenrol geduwd worden.

Sporlust’46, de nummer vijf op de ranglijst, ontvangt DVS’33. Voor de ploeg uit Ermelo is een overwinning eigenlijk noodzaak om stiekem te mogen blijven dromen van het meedoen in de top van de ranglijst. Het verschil tussen de twee ploegen is zeven punten. Vorig jaar eindigde het duel in 1-1 waarbij DVS’33 pas in de slotfase het punt veilig wist te stellen door een treffer van Van Wetering.

Overige wedstrijden:
DOVO – RKAV Volendam
VVOG – Urk
ASWH – Staphorst
Sparta Nijkerk – FC Rijnvogels
Ter Leede – Excelsior’31