Tweede Divisie | Zure nederlagen voor Koninklijke HFC en Excelsior Maassluis

Koninklijke HFC en Excelsior Maassluis zullen geen prettige herinneringen overhouden aan deze speelronde. Beide ploegen stonden vlak voor tijd nog met een resultaat op het veld, maar kregen in de slotminuten het deksel op de neus.

Enzo Stroo goudhaantje voor FC Lisse
Bij het treffen tussen Excelsior Maassluis en FC Lisse leek 0-0 de eindstand te gaan worden. Met name voor rust creëerde beide ploegen wel het nodige, maar gescoord werd er lange tijd niet. Toch zou er uiteindelijk een ploeg als winnaar van het veld stappen en dat waren de bezoekers uit Lisse. Diep in de extra tijd scoorde Enzo Stroo toch nog de 0-1.

Noordwijk slaat ook toe in de slotfase
Noordwijk leek op weg naar een terechte nederlaag tegen Koninklijke HFC, maar draaide in de laatste tien minuten het duel plots volledig om. De Haarlemmers gingen op dat moment met 0-1 aan de leiding door een in de dertigste minuut benutte penalty van Zakaria Eddahchouri: 0-1. De thuisploeg had niets te vertellen op de eigen Duinwetering, maar was in de slotfase wel tweemaal genadeloos in de counter.

Eerst werd het 1-1 door Jesper de Vré, niet veel later was het Dylan Rietveld die zelfs de winnende binnen schoot. Een zure nederlaag voor de ploeg van Gertjan Tamerus, die er voor zorgt dat HFC nog altijd in de onderste regionen van de Tweede Divisie blijft bivakkeren.