Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Amateurvoetbal-icoon Robbert Susan stopt na 13 jaar bij v.v. Katwijk

Na lang wikken en wegen heeft Robbert Susan besloten om na 13 jaar een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière. De 36-jarige aanvoerder van de regerend kampioen blijft echter wel behouden voor de club. Susan gaat zich richten op zijn trainerscarrière, voor welke hij zijn stage bij v.v. Katwijk zal afwerken. Aansluitend gaat de Leidenaar deel uitmaken van de technische staf van het eerste elftal. 

boegbeeld

Zijn loopbaan bij Katwijk begon in 2011 toen Susan overkwam van Voorschoten’97. Met zijn warme persoonlijkheid en clubliefde is hij uitgegroeid tot boegbeeld van de club. De linksbenige middenvelder is ook één van de meest succesvolle speler in het amateurvoetbal met maar liefst vier kampioenschapen op het hoogste niveau. Tot nu toe speelde hij 327 officiële wedstrijden voor de oranjehemden.

behouden

Namens Katwijk reageert TD Cees Bruinink op de website van v.v. Katwijk. “Dertien jaar geleden mocht ik Robbert laten debuteren bij VV Katwijk en met mij zullen velen even moeten slikken als hij straks zijn laatste minuten in ons 1e elftal zal gaan spelen.

Robbert is een fantastisch mens en heeft een geweldige carrière bij onze club gehad. Jonge spelers werden bij binnenkomst altijd direct onder zijn vleugels genomen en ontwikkelden zich mede dankzij zijn steun, tips en charisma door tot goede  spelers in de Tweede Divisie. We zijn daarom ook verheugd dat Robbert zijn ervaringen als speler straks over wil gaan brengen als trainer en daarnaast voorlopig ook betrokken blijft bij onze selectie en club.”

operatie

Susan zal overigens de hervatting van de competitie in januari moeten missen. In de bekerwedstrijd tegen Almere City FC heeft hij zijn ellepijp gebroken. Begin januari volgt hiervoor de operatie. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe lang het herstel zal duren.

Bron: website v.v. Katwijk

Foto: Orange Pictures