Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Richard Plug en selectie zien topvoetbal bij ODIN ’59 aan zijden draadje hangen

Het bestuur van vierde divisionist ODIN ’59 uit Heemskerk heeft afgelopen week naar haar trainer Richard Plug en de A-selectie gecommuniceerd dat de club vanwege een financieel probleem waarschijnlijk komend seizoen geen representatief team op de been kan brengen. Een en ander is het gevolg van de coronacrisis, het wegvallen van grote sponsoren en de huidige energieprijzen, zo laat de club via een persbericht weten.

ODIN’59 is al wekenlang op zoek naar nieuwe sponsoren die het topvoetbal van de club willen omarmen maar is daarin nog niet succesvol geweest. Langer wachten met het informeren van trainersstaf en selectie was geen optie meer. Er was al overeenstemming met de trainersstaf en een groot deel van de selectie voor volgend seizoen. De club zou dan zelfs mogelijk in de derde divisie terug keren aangezien het winnaar is van de eerste periode in de Vierde Divisie.

Het T.C. lid Richard Jonker daarover: ,,De eind vorig jaar ingeslagen weg met Richard Plug willen we graag voortzetten, echter moet dit financieel wel mogelijk zijn. Het zou doodzonde zijn als we na dit seizoen niet door kunnen. Een groot deel van de spelers wil graag blijven en ook spelers van een hoger niveau hebben aangegeven graag naar de club te komen.” Jonker heeft nog enige hoop. ,,De zoektocht naar mogelijke sponsors gaat onverminderd door.”

Richard Plug over de ontstane situatie: ,,Ik ben vorig jaar weer ingestapt bij ODIN ’59 omdat ik een goed gevoel heb bij de club. Uiteraard was de degradatie een domper maar voor dit seizoen hebben we een fris ploegje samengesteld dat bovenin de Vierde Divisie meedoet en de eerste periode binnenhaalde. Dat was een geweldige prestatie van de jongens. In de winterstop vertrokken twee spelers en ik had gehoopt het vrijgekomen budget te kunnen herinvesteren. Dat ging niet zodat de toch al redelijk smalle selectie nog meer is uitgedund.”

,,Het is ook zuur dat we twee maanden geleden al overeenstemming hadden over contractverlenging, weliswaar onder voorbehoud van het beschikbare budget. Datzelfde geldt ook voor een aantal contractspelers. Het plan was met deze spelers plus een aantal nieuwe spelers uit de regio verder aan het team te bouwen. Ik ben daarom ook geen moment met andere clubs bezig geweest. Er was wel interesse, maar niet van mijn kant. Ik zal, nu deze uitdaging uit mijn vingers lijkt te glippen alsnog op zoek moeten naar een andere club. En datzelfde geldt ook voor de spelers waarvan een aantal zeker divisiewaardig is, maar die ook graag onder mij zouden willen blijven voetballen. In feite waren we al een heel stuk op weg voor het komende seizoen. Laat duidelijk zijn dat ik ODIN ’59 niets kwalijk neem, het zit de club gewoon enorm tegen,” besluit Plug.