Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Koning Winter afgetreden?

Het jaar begon voor de Derde Divisie Zondag met een halve speelronde. Koning Winter gooide roet in het eten voor vijf van de negen wedstrijden. Vier duels gingen door, en daarbij viel voornamelijk op dat HSC ’21 na een kwart al klaar was met haar doelpunten. Na 23 minuten stond het al 5-1. Laten we hopen dat Koning Winter gekeken heeft hoe het in Nederland was, en niet meer terugkomt zodat de wedstrijden gewoon gespeeld kunnen worden.

De speelronde begint, zoals vaker, in Noordwijkerhout. VVSB ontvangt UNA. Voor beide de hervatting na de winterstop. VVSB zou eigenlijk uit spelen tegen UDI’19, terwijl UNA TOGB zou treffen. Beide wedstrijden werden echter afgelast.

TOGB ontvangt Groene Ster. De Limburgers zagen ook een streep door hun wedstrijd gaan. Zij zouden OJC ROSMALEN ontvangen.

Over de zwart-roden gesproken: OJC ROSMALEN krijgt Hercules uit Utrecht op bezoek. De Utrechters waren ook afgelast. Anders zou ADO’20 op bezoek komen. Een herhaling van 1 van de kampioenswedstrijden van afgelopen seizoen. Alleen werd ADO’20 toen geen kampioen, maar gaat het nu op bezoek bij Dongen. De eerste ploeg in deze voorbeschouwing die wél speelde afgelopen weekend. Ruim een half uur stonden de Kanaries op voorsprong. Maar in de blessuretijd scoorden de Beverwijkers de gelijkmaker.

RKVV DEM speelt komend weekend weer thuis. HSC’21 reist af naar Beverwijk. De Haaksbergers wonnen ruim van de roodbroeken van GVV Unitas. Een 5-1-voorsprong na 23 minuten spelen is uitzonderlijk knap. Binnen vijf minuten stond het zelfs al 2-0. Unitas kon nog twee doelpunten scoren. De Gorinchemmers krijgen OSS’20 op bezoek. Ook een ploeg die afgelopen weekend speelde. Zij wonnen met 1-0 van de Baronnen.

Baronie kon dus geen extra voorsprong nemen ten opzichte van UDI ’19. De Bredanaars krijgen nu JOS Watergraafsmeer op bezoek. Ook bij de Jossers ging het voetbal niet door. Gemert zou afreizen naar de hoofdstad, maar ook wegens sneeuwval in Amsterdam geen wedstrijd.

In Gemert worden de Haantjes verwacht van Quick. De Hagenezen voetbalden wél. Zij kregen pas laat de 0-1 tegen uit een penalty tegen Blauw Geel ’38. De Veghelaren spelen nu de derby tegen UDI ’19. Trainer Niels van Casteren ontvangt zodoende zijn nieuwe club. UDI ’19 zou spelen tegen VVSB, maar deze wedstrijd werd afgelast.

Programma

VVSB – UNA
TOGB – Groene Ster
Blauw Geel’38 – UDI’19
Dongen – ADO’20
Gemert – Quick
Unitas – OSS’20
Baronie – JOS Watergraafsmeer
RKVV DEM – HSC’21
OJC ROSMALEN – Hercules