REPORTAGE | ADO’20 vlak voor belangrijke weken terug in het spoor

De ontlading was veelzeggend op Sportpark de Vlotter in Heemskerk na afloop van de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Na een aantal mindere weken met mindere resultaten wist de koploper van de derde divisie het juist spoor weer te vinden. Het machteloze OJC Rosmalen werd op een kansloze nederlaag getrakteerd 3-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter de Winter was de ploeg van trainer Roy van der Meij messcherp. De spelers van de ploeg van trainer Willem Leushuis werden geen moment met rust gelaten. Overal op het veld werd er druk gezet op de bal met aanvoerder Ted Amson als grote aanjager.

Na wat speldenprikjes in de beginfase was het halverwege de eerste helft middenvelder Feyo Glim die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Vlak na het doelpunt van de thuisploeg had scheidsrechter de Winter de bal aan de andere kant zo maar op de stip kunnen leggen. Dennis Knuiman werd na een voorzet nog flink geraakt door Daan Boerlage. Scheidsrechter de Winter vond het niets, iets waar trainer Willem Leushuis van de gasten na afloop zo zijn bedenkingen over had.

Hoofdrol

Na de thee ging ADO’20 nu met de (koude) wind tegen, op dezelfde voet verder. Het wachten was op meer goals en die kwamen er ook. De volgend jaar voor Katwijk uitkomende Ruben Doesburg speelde hierbij een hoofdrol. De snelle en kwikzilverige rechtsbuiten was zelf uit een rebound verantwoordelijk voor de 2-0. Bij de 3-0 van invaller Milan Klopper was Doesburg de aangever. Veelzeggend voor de overmacht deze middag was wel het feit dat OJC Rosmalen geen enkele uitgespeelde kans wist te creëren.

Na afloop gaf trainer van de Mije toe dat er een last van zijn schouders en van zijn ploeg was afgevallen. ,,Na een aantal mindere weken is het lekker om weer zo’n wedstrijd en resultaat neer te zetten. Er komen een paar heel belangrijke weken aan met wedstrijden tegen Hercules, VVSB en Blauw Geel. Zoals eerder gezegd aan kop komen is niet zo moeilijk er blijven is een stuk moeilijker,” aldus de trainer van de thuisploeg.

Trainer Willem Leushuis van OJC Rosmalen kon leven met de nederlaag. ,,Wij hebben het hier vandaag ontzettend moeilijk gehad. ADO’20 heeft ons geen moment met rust gelaten en is gewoon een hele goede ploeg. Toch denk dat VVSB uiteindelijk aan het langste eind zal trekken vanwege de fysiek en routine die de Noordwijkerhouters met zich meebrengen.”