Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van de Berg kiest voor vertrek bij DVS’33: ‘Wij zijn er niet uitgekomen’

DVS’33 deed tevergeefs een poging om het aflopende contract van Tim van de Berg te verlengen. De centrale verdediger (25), met een verleden in het profvoetbal, ging niet akkoord met het aanbod en start zijn zoektocht naar een nieuwe club voor komend seizoen.

Op de website van de club uit Ermelo stond te lezen dat de intentie er bij DVS’33 was om de samenwerking te verlengen. Het liep echter anders. ,,De club en ik hebben wel gesprekken gevoerd en ik kreeg ook een aanbieding, maar wij zijn er niet uitgekomen samen. Ondanks dat kijk ik wel met een goed gevoel terug op mijn periode bij DVS’33. Er staat een leuk team, we spelen goed voetbal en het is gewoon een leuke club”, aldus Van de Berg tegenover Topamateurvoetbal.com

De verdediger wil op een fraaie manier aan het einde van het seizoen afscheid nemen van DVS’33. Een evenaring van de prestatie tijdens het voorgaande seizoen is daarbij een mooi voorbeeld. ,,Ik hoop dat wij dit seizoen een soortgelijke reeks neer kunnen zetten zoals wij het vorige seizoen ook deden. Toen wisten wij met mooi voetbal de nacompetitie te halen.”

Van de Berg was in zijn jeugd actief bij OSM’75 en USV Elinkwijk voordat hij ontdekt werd door Heracles Almelo. Op 18 februari 2017 maakte hij zijn officiële profdebuut in een thuiswedstrijd tegen Excelsior (4-0). In totaal was hij goed voor zes wedstrijden in het betaalde voetbal. De vraag is nu waar hij zich in de zomer van 2023 zal melden. ,,Ik weet nog niet waar ik volgend seizoen ga spelen. Ik zoek naar een mooie, gezellige club met een voetballende ploeg. Dat wil zeggen dat het plezier om te kunnen voetballen ook aanwezig moet zijn. Mijn voorkeur gaat dan zeker uit naar een club uit de Tweede-, Derde- of Vierde Divisie.”