Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

FC Lisse haalt Brinkman en verlengt met Hudepohl en Lewis

Bij FC Lisse zijn er de voorbije dagen weer de nodige maatregelen genomen om voor komende seizoen te komen tot een aantrekkelijke selectie. Eerder deze week werden daarom de contracten van Max Hudepohl en Franklin Lewis verlengd en zaterdag meldt de club de komst van Tim Brinkman. De middenvelder van SV Spakenburg tekende voor twee jaar op Ter Specke.

De in Bilthoven geboren verdediger annex middenvelder speelde zijn allereerste wedstrijdjes voor DOSC uit Den Helder. Aldaar werd hij door Ajax in 2004 opgepikt. In 2010 maakte hij de overstap naar de jeugd van FC Utrecht. Bij deze club schopte hij het tot aanvoerder van Jong FC Utrecht en bereikte hij eenmalig het eerste team onder leiding van Dick Advocaat. Dat betrof een bekerduel met ASWH.

Tijd voor een nieuwe uitdaging

In 2020 maakte de nu 25-jarige linkspoot de overstap naar SV Spakenburg, waar hij langdurig basisspeler was. Na vier seizoenen in het blauw-wit vindt Brinkman het komende zomer tijd voor een nieuwe uitdaging die hij bij FC Lisse denkt te hebben gevonden.

In een reactie aan Topamateurvoetbal.com maakt Brinkman zijn keuze duidelijk. ,,Ik heb drie jaren in de basis van SV Spakenburg gespeeld. Dan voel je je belangrijk voor het team en de club en dat geeft voldoening. Dit seizoen speel ik onregelmatig. Dat is ook ter sprake gekomen in een gesprek met de TC van de club. Uit dat gesprek kwam dat ik een nieuwe uitdaging zou gaan zoeken.”

Goed gesprek met Winter

,,Maar ik hoefde niet te zoeken, want al heel snel had ik Kevin Winter aan de telefoon”, vervolgt Brinkman. ,,Het belangrijkste in dat gesprek was uiteraard wat het idee voor komend seizoen is met de club. Hoe wil men spelen en wat wordt mijn rol daarin? Natuurlijk, ik zal me moeten bewijzen, maar ik kon mij goed vinden in het plaatje dat Winter schetste. Ik wil als voetballer graag weer belangrijk voor het team zijn. En dus hebben we de deal rond gemaakt.”

Hudepohl komt uit de jeugd van het Haagse Graaf Willem II Vac. Zijn uitstekende kwaliteiten werden hier opgemerkt door Quick. De Haantjes namen hem in 2009 over en Hudepohl speelde steeds in de hoogste jeugdelftallen van de huidige derdedivisionist.

In 2016 meldde Rijnsburgse Boys zich in Den Haag en nam Hudepohl van Quick over. Hij werd direct bassisspeler bij de Uien en bleef er zes seizoenen. Daar zaten dus ook de twee coronajaren bij. Breekpunt werd echter een zware knieblessure waarna andere spelers in het gat sprongen dat zijn blessure bij de club achterliet. Hudepohl stapte vorig seizoen naar FC Lisse over en is ondertussen volledig hersteld. Zijn “finest moment” beleefde hij in de wedstrijd tegen Scheveningen, toen uit direct scoorde uit een magistrale hoekschop.

Ook Franklin Lewis heeft zich met een contractverlenging langer aan FC Lisse verbonden. Trainer Raymond Bronkhorst had zelfs een nieuwe positie voor de Arubaans international in gedachten, rechtsback. Een gedachte die Richard Plug jaren terug bijvoorbeeld nog met succes toepaste bij Mitchel Bormann. Ook Lewis mag zijn drang naar voren uitleven, waarbij hij zijn enorme snelheid uitstekend kan gebruiken. Lewis is voor veel clubs in zijn geboorteplaats Haarlem uitgekomen. Daaronder de toenmalige profclub. Ook speelde hij in de jeugd van Ajax en AZ.