Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

GVV Unitas legt trainer De Jong langer vast en huurt Kozakken Boys-speler voor anderhalf jaar

GVV Unitas heeft een dubbelslag geslagen. Hoofdtrainer Hans de Jong heeft zijn contract verlengd, zo meldt AD-journalist Wout Pluijmert, en daarnaast komt Gijs van de Louw op huurbasis over van Kozakken Boys.

Met de contractverlenging gaat De Jong op voor zijn tweede volledige seizoen bij GVV Unitas, dat knap als nummer zes van de Derde Divisie Zondag de winterstop inging. De inwoner van Gorinchem nam in december 2021 op interim-basis het stokje over en kreeg in februari een vaste aanstelling. Ook zijn assistent Peter Pannenkoek heeft zich een jaar langer aan GVV Unitas verbonden.

Huurdeal met terughaalclausule

De Jong en Pannenkoek kunnen de komende anderhalf ook beschikken over Van de Louw. Hij komt op huurbasis over van Kozakken Boys, dat zijn contract wel tot medio 2024 heeft verlengd. Door de Werkendammers is een terughaaloptie opgenomen, zo valt te lezen in een bericht op de clubsite.

Van de Louw blijft op maandag bij Kozakken Boys trainen, de overige oefensessies en de wedstrijd(en) zal hij bij GVV Unitas afwerken. ,,Omdat ik geregeld bij GVV Unitas op zondag ga kijken en er nauwe contacten zijn met trainer Hans de Jong en de technische commissie leden zijn de eerste ideeën ontstaan”, vertelt technische man van Kozakken Boys: Johan van der Werff. ,,Er lopen genoeg interessante spelers van lagere niveaus in de regio die doormiddel van een “tussenstap” bij GVV Unitas dan wellicht later de volgende stap naar Kozakken Boys kunnen maken. Voor die spelers kan dus een win-win situatie ontstaan.”