Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Buren tegen elkaar in strijd tegen degradatie

Nadat vorige week de titel naar Heemskerk ging gaan nu de ogen volledig naar de andere kant van de ranglijst. De meest in het oog springende wedstrijd dit weekend is die wel tussen de buren van Dongen en Baronie. Inzet, een plek in de nacompetitie of rechtstreekse degradatie.

Derde periode
Met nog drie wedstrijden te gaan zijn er nog vier belangrijke beslissingen die moeten vallen. Als eerste de strijd om de derde periode. ADO’20 is de lijstaanvoerder, maar heeft al een periode en is kampioen. Nummer twee in de periode is Quick met 3 punten achterstand. Zondag staan deze twee ploegen tegenover elkaar in Den Haag. Gaat ADO’20 het gaat groter maken of kan Quick langszij komen? Bij winst van ADO’20 is er voor andere ploegen dus de kans om het gaat naar Quick kleiner te maken. Belangrijkste belager van Quick is Unitas wat thuis speelt tegen Gemert. De ploeg van Reinald Boeren is nog niet helemaal veilig, maar behaalde vorige week wel een belangrijke zege op Baronie.

Buren ruzie
In Dongen staan Dongen en Baronie tegenover elkaar. Dongen, nu nog op een rechtstreekse plaats, krijgt de kans om voor het eerst dit seizoen bij de onderste twee ploegen vandaan te komen. Het feit dat Dongen al drie wedstrijden op rij niet verloren heeft, zal de ploeg vertrouwen geven. Vertrouwen wat bij Baronie broos is. De debutant uit Breda wist uit de laatste acht wedstrijden slecht 1 schamel puntje te halen. Daarnaast heeft Dongen nog een wedstrijd tegoed. Het duel van afgelopen zondag tegen UNA werd vanwege hevige regenval afgelast. UNA en Dongen gaan het woensdagavond 17 mei opnieuw proberen.

De andere hevige strijd onderin is die om plek 15, via welke aan het einde van het seizoen nog kan worden gestreden om lijfsbehoud. JOS Watergraafsmeer staat op dit moment op deze plek. De Amsterdammers treden op eigen veld aan tegen OJC Rosmalen wat nog graag wil stijgen naar plek zes. Naaste concurrenten van JOS om plek 15 zijn O.S.S.’20 en Groene Ster. O.S.S.’20 treedt thuis aan tegen TOGB. De ploeg uit Oss speelde afgelopen zaterdag met veel bravoure tegen OJC maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. Groene Ster deed het nodige vertrouwen op door hekkensluiter UDI’19 met 3-0 aan de kant te zetten. De Limburgers reizen nu af naar UNA. Met Groene Ster en UNA hebben wij ook gelijk de twee ploegen te pakken met de meeste gelijke spelen van dit seizoen. Benieuwd of de onderlinge confrontatie wel een winnaar op gaat leveren.

Als laatste blijft over de strijd om plek drie. Deze plek zal aan het einde van de competitie de door ADO’20 gewonnen eerste periodetitel overnemen. Hercules is op dit moment de belangrijkste kandidaat. De Utrechters hebben een voorsprong van drie punten op Blauw Geel’38. Hercules reist zondag af naar Uden, waarbij zij de degradatie van UDI’19 kunnen bezegelen. Blauw Geel gaat op bezoek bij DEM, wat frank en vrij kan spelen.

Programma:

Zondag 14 mei

14:00 uur RKVV DEM – Blauw Geel’38

14:00 uur v.v. Dongen – v.v. Baronie

14:00 uur GVV Unitas – v.v. Gemert

14:00 uur Quick H – ADO’20

14:00 uur JOS/Watergraafsmeer – OJC Rosmalen

14:00 uur O.S.S.’20 – TOGB

14:00 uur UDI’19 – USV Hercules

14:30 uur HSC’21 – VVSB

14:30 uur UNA – Groene Ster

Woensdag 17 mei

20:00 uur UNA – v.v. Dongen