Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

AD0’20-icoon Mazreku stopt met voetballen

De kersverse kampioen van de Derde Divisie zondag moet het vanaf komend seizoen doen zonder Sead Mazreku. De speler die op vierjarige leeftijd lid werd van de vereniging sluit zijn carrière af, zo meldt ADO’20 op de officiële website.

Mazreku werd toen hij acht jaar was bij ADO’20 ontdekt door Ajax waar hij een plaats kreeg in de jeugdopleiding. Vervolgens stapte hij over naar AZ waar hij op zestienjarige leeftijd zijn eerste profcontract ondertekende. In 2013 keerde hij terug op het oude nest bij ADO’20, waar hij meer dan tweehonderd wedstrijden speelde in het eerste elftal.

ADO’20 gaf op de website aan dat Mazreku zijn afscheid aankondigde in de groepsapp van de A-selectie met de navolgende tekst: ,,Na het behalen van dit mooie kampioenschap, met deze geweldige groep (!), wil ik via deze weg mededelen dat ik helaas niet met jullie de 2e divisie in ga. Na 5 jaar jeugd ADO’20, tussendoor Ajax, AZ en Telstar, en 9 jaar in het 1e van deze mooie, warme familie club,  is er nu dan een einde aan gekomen. In principe stop ik dus met voetballen, tenzij er nog iets moois op mijn pad komt, maar dan moet het totaal plaatje ook kloppen. Dit was/is de mooiste groep spelers, begeleiding, trainers/medische staf in al die jaren bij ADO’20. Jullie zijn geweldig! Bedankt!”.