OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Top drie maakt geen fout, belangrijke punten voor Excelsior Maassluis

In de Tweede Divisie blijft de titelstrijd  onverminderd spannend. De top drie won zijn wedstrijden met het kleinst mogelijke verschil.

De strijd om de titel
Koploper AFC leek op weg naar puntverlies tegen Quick Boys., zeker toen de bezoekers uit Katwijk diep in de tweede helft, met nog altijd een 0-0 stand op het bord, een penalty kregen. Youssef El Kachati vond echter AFC keeper Gijs van Zetten op zijn weg. Diezelfde Van Zetten redde ook fraai op de rebound van Danny van den Meiracker.

AFC ging alles-of-niets spelen en dit resulteerde in de absolute slotfase toch nog in de 3 punten. Tim Linthorst kreeg vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd de bal wat gelukkig voor zijn voeten en faalde niet: 1-0.

Asante matchwinner
Ook Rijnsburgse Boys bleef lang steken op 0-0. In een wedstrijd met weinig kansen voor beide ploegen viel het doelpunt van Delano Asante pas zo’n tien minuten voor tijd.

El Azzouti slaat toe
Katwijk was wel duidelijk de betere van de twee in het treffen met Kozakken Boys, maar slaagde er slechts één keer in om het net te vinden. De in de basis teruggekeerde Ahmed El Azzouti opende na een klein halfuur de score op de Krom. In het restant van het duel kreeg Katwijk nog een aantal fraaie kansen, maar gescoord werd er niet meer waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef.

Doordat de gehele top drie won blijft de situatie op de ranglijst onveranderd, met AFC als koploper en Rijnsburgse Boys en Katwijk daar vlak achter.

De strijd om nacompetitie
In de strijd om het ontlopen van de nacompetitie kwamen zaterdagmiddag alleen Excelsior Maassluis en IJsselmeervogels in actie. De Tricolores boekten een welkome zege op OFC. Giovanni da Fonseca was daarbij de grote man, door de eerste twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Niels Springer bracht vlak voor tijd de spanning nog even terug, maar in de extra tijd maakte Pieter Langedijk aan alle onzekerheid een einde.

IJsselmeervogels kan zich na de nederlaag tegen Noordwijk zo goed als zeker gaan opmaken voor nacompetitievoetbal. Marouane Afaker miste in de eerste helft een penalty namens de Rooien, waarna de ploeg van Gert Jan Karsten na de pauze het deksel op de neus kreeg. Sem van Oosten en Jose Barbosa Nhoca werden als doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier gezet.

TEC treedt zondagmiddag aan tegen Jong Volendam.