Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Rodny Hofman stopt per direct bij DOVO: “Geen zin om weg te kwijnen als bankzitter” 

Soms zit het mee; soms zit het tegen in de voetballerij. Met Rodny Hofman is dat laatste het geval. Deze week heeft hij definitief de beslissing genomen niet langer meer beschikbaar te zijn voor de A-selectie van de huidige koploper uit de Derde Divisie Zaterdag; DOVO. Tegenover Topamateurvoetbal.com doet de verdediger zijn verhaal.

De 34-jarige verdediger, woonachtig in het Gelderse Ochten, genoot zijn jeugdopleiding bij de Veenendaalse club. Daarna maakte een kort uitstapje naar RKC Waalwijk, kwam weer terug bij DOVO in de periode 2007-2010 en verruilde vervolgens DOVO voor plaatsgenoot GVVV om in de Tweede Divisie te gaan spelen. Uiteindelijk keerde hij halverwege het vorige seizoen tóch weer terug op het “ouwe DOVO voetbalnest”, waar de pech toesloeg. In de slotfase van vorig seizoen bleek een knieblessure hardnekkiger te zijn dan hij dacht. 

Sinds een aantal weken is hij 100% fit, maar blijft het aantal speelminuten beperkt. “Uitgerekend daar wringt de schoen.”, aldus Hofman. “De trainer en ik verschillen over mijn inzetbaarheid en speelminuten. Ik heb natuurlijk ook nog de pech dat het team uitstekend draait en het spreekwoord luidt niet voor niets ”Never change a winning team”.

Ben te fanatiek voor bankzitter
“Als bankzitter heb ik natuurlijk niet te veel te willen. Ik denk dat ik nog teveel kwaliteiten heb waarvan te weinig gebruik wordt gemaakt, maar dat is mijn persoonlijke mening. Bovendien ben ik niet de persoon die weg gaat zitten kwijnen op de bank hetgeen ook niet goed is voor het team. Ik doe er van alles aan om topfit te zijn en te blijven, dus daar ligt het niet aan.”

En nu? 
“Ik kan uiteraard niet in de toekomst kijken. Voorlopig ga ik even focus verleggen op andere prioriteiten, zoals mijn gezin, en dan in de winterstop eens kijken wat er op mijn afkomt. De nabije toekomst gaat het uitwijzen.”