Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Geen topper in Woerden en uitwedstrijden voor FC Lisse en Sparta Nijkerk

In speelronde 19 stond er wederom een topper op het programma, maar het duel in Woerden tussen Sportlust’46 en Excelsior’31 zal gaan doorgang vinden vanwege covid19. Wat overblijft is ruim voldoende voor de liefhebber van de Derde Divisie, koploper FC Lisse moet naar Zeeland om daar te spelen tegen Hoek en in Noordwijkerhout staat de wedstrijd tussen VVSB en Sparta Nijkerk op het programma.

In Zeeland staan twee teams tegenover elkaar die uitstekend in vorm zijn. Hoek verloor op 27 november 2021 voor de laatste keer een competitiewedstrijd en dat was uit bij Sportlust’46 (2-1). Vervolgens won het vijf wedstrijden en speelde het slechte één keer gelijk en dat was tegen Excelsior’31 (0-0). FC Lisse won dit kalenderjaar vier wedstrijden en ging één keer onderuit. Sparta Nijkerk was in eigen huis te sterk voor de club uit de Bollenstreek (2-1). Hoek bezet momenteel de zesde plaats, maar het staat slechts op twee punten achterstand op de nummer vier Excelsior’31. De eerdere confrontatie tussen de twee ploegen eindigde dit seizoen in een 4-2 overwinning voor FC Liise. Grote man aan de zijde van de winnende formatie was toen David Verweij met twee doelpunten.

VVSB wist vorige week de uiterst belangrijke degradatiekraker tegen G.O.E.S. met een ruime zege af te sluiten (0-3). Door dit resultaat heeft de ploeg weer zicht op het ontlopen van directe degradatie, maar ook niet meer dan dat. VVSB moet punten blijven pakken want de strijd onderin is hevig en een misstap kan ‘fataal’ zijn. Zaterdag komt Sparta Nijkerk op bezoek en als men kijkt naar de stand op de ranglijst zou je er vanuit mogen gaan dat de Spartanen de drie punten mee gaan nemen naar het eigen sportpark. De ploeg uit Nijkerk was ook in de eerdere wedstrijd tussen de twee teams te sterk (2-0). Waar VVSB zich echter aan vast mag houden is het feit dat de Spartanen recent ook dure punten lieten liggen in Harderwijk tegen VVOG (1-1), een directe concurrent van VVSB.

SASSENHEIM, NETHERLANDS – MARCH 5: Youssef Blel of VVSB during the Derde Divisie match between Ter Leede and VVSB at Sportpark Roodemolen on March 5, 2022 in Sassenheim, Netherlands (Photo by Kees Kuijt/Orange Pictures)

Barendrecht stuit zaterdagmiddag op het eigen sportpark op VVOG. De thuisploeg sloop ‘ongemerkt’ steeds een stukje naar boven op de ranglijst en dat door een fraaie serie wedstrijden. De laatste zes wedstrijden won men vier keer en speelde het twee keer gelijk. In het laatste duel werd met ruime cijfers afgerekend met Ajax (0-3), dit door doelpunten van Eekman, Altintas en Bakour. Tegenstander VVOG is hekkensluiter van de Derde Divisie en het moet vechten voor ieder punt om degradatie te voorkomen. De laatste twee wedstrijden tegen DVS’33 en FC Lisse werden verloren en daarvoor wist men twee keer één punt uit het vuur te slepen. In de eerder ontmoeting in Harderwijk won Barendrecht met 2-3 door onder andere twee treffers van Marouane Bakour.

G.O.E.S. kreeg in de vorige speelronde na een uitstekende reeks het deksel op de neus in eigen huis tegen VVSB (0-3). De vraag is dan vanzelfsprekend of de ploeg uit Zeeland in staat is om deze klap snel te verwerken. Dat is gezien de strijd in de staart van het klassement wel noodzakelijk. Nu moet het op bezoek naar Amsterdam om er om de punten te spelen tegen de amateurtak van Ajax. De ploeg die net boven de degradatiestreep staat en dus veilig zou zijn als men na 34 wedstrijden deze plaats blijft bezetten. Het verschil tussen Ajax en G.O.E.S. is zes punten, een nederlaag voor de uitspelende formatie zou dus betekenen dat de Amsterdammers voorlopig niet meer gezien mogen worden als concurrent in de strijd tegen degradatie. Ajax verloor de laatste twee wedstrijden, maar wist het duel daarvoor met SteDoCo wel te winnen (3-1). In Zeeland werd in augustus tussen G.O.E.S. en Ajax niet gescoord (0-0), maar met dit resultaat zijn de twee ploegen vandaag waarschijnlijk niet tevreden.

Overige wedstrijden:
DVS’33 – ODIN’59
Staphorst – Harkemase Boys
Ter Leede – ACV Assen
DOVO – SteDoCo