Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie zaterdag | Vier ploegen hijgen in de nek van twee clubs uit Veenendaal

Veenendaal is momenteel de leverancier van de nummers één en twee van de Derde Divisie zaterdag. Koploper G.V.V.V. moet op er op bezoek bij ASWH voor zorgen dat DOVO niet dichterbij kan komen. De ploeg aan de rode zijde van het Panhuis ontvangt Barendrecht, een club die slechts drie punten afstand heeft van de lijstaanvoerder met zoals SteDoCo, Urk en Sparta Nijkerk. Naast de strijd aan de top ook aandacht voor hekkensluiter Ter Leede dat op jacht naar de eerste zege van het seizoen stuit op Staphorst.

G.V.V.V. boekte vorige week een moeizame zege op VVOG (3-1) en nam daardoor de eerste plaats over van DOVO dat onderuit ging bij FC Rijnvogels. Vanzelfsprekend staat in Veenendaal alles nu al een beetje in het teken van de komende derby van 1 oktober, maar in de komende speelronde zijn er ook gewoon drie belangrijke punten te pakken. G.V.V.V. wist zich enkele dagen geleden te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker door een thuiszege van 1-0 op Sparta Nijkerk. Quincy Veenhof zorgde voor de bevrijdende treffer. Komende tegenstander ASWH wist zich niet te kwalificeren voor de volgende ronde van het bekertoernooi, Kozakken Boys was te sterk (1-2). Waar G.V.V.V. de laatste drie competitiewedstrijden wist te winnen moest de tegenstander van deze zaterdag, ASWH, het doen met vijf punten uit deze duels. Op het eerste gezicht een duel waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De koploper heeft echter een ploeg met veel individuele kwaliteiten.

DOVO ontmoet Barendrecht in de wetenschap dat het verschil op de ranglijst na zes gespeelde wedstrijden slechts 2 punten is in het voordeel van de thuisploeg. DOVO wist uit de laatste twee competitiewedstrijden drie punten te pakken en Barendrecht slechts één. Dit laatste in de thuiswedstrijd tegen ASWH (1-1). Met het oog op de naderende derby van Veenendaal zal DOVO er alles aan gelegen zijn om minimaal de tweede plaats vast te houden om nog meer sportieve druk te zetten op de kraker van volgende week. Vorig seizoen wist DOVO de drie punten te pakken in eigen huis tegen Barendrecht (2-0).

Foto: Jeroen van den Berg

Naast de wedstrijd tussen DOVO en Barendrecht is er nog een duel waarbij twee teams tegenover elkaar staan die deel uitmaken van de top zes en ook nog eens beiden tien punten wisten te verzamelen. Sparta Nijkerk krijgt bezoek van SteDoCo. De twee ploegen hebben geen goed gevoel overgehouden aan de midweekse bekerronde. Sparta Nijkerk ging zoals gezegd in de slotfase onderuit tegen GVVV en SteDoCo verspeelde het ticket voor de volgende ronde in de thuiswedstrijd tegen Dongen (1-2). Ook in de laatste competitiewedstrijd was er een tegenvaller te noteren voor de Spartanen. In Zeeland tegen Hoek werd met 2-1 verloren waardoor men belangrijke punten verspeelde in de jacht naar de koppositie van de Derde Divisie. Daar tegenover staat dat SteDoCo wel de laatste wedstrijd in de competitie wist te winnen, Ter Leede werd verslagen met 3-0.

In Volendam staat een wedstrijd op het programma tussen twee ploegen die dit seizoen door promotie deel uitmaken van de Derde Divisie. Urk begon uitstekend aan de competitie, maar het pakte uit de laatste drie wedstrijden slechts één punt. De ploeg wist zich wel te plaatsen voor de eerste ronde van de KNVB Beker door Gemert na verlenging te verslaan. RKAV Volendam mag ook verder dromen over het bekeravontuur want men wist HSC’21 te verslaan na het nemen van strafschoppen. Volendam pakte uit de laatste drie duels vier punten en het staat dan wel vijf plaatsen onder Urk, maar dat met slechts twee punten verschil. Op voorhand dus een mooi affiche waarbij een overwinning noodzakelijk lijkt om aan te blijven haken bij het linker rijtje.

In Sassenheim staat een echte degradatiekraker op het programma. De hekkensluiter Ter Leede krijgt de nummer zeventien Staphorst op bezoek. Het verschil is nu al vier punten in het nadeel van de vandaag thuisspelende formatie. Ter Leede wacht al zes wedstrijden op een eerste zege en het pakte tot dusver pas één punt. Dat deed men in de thuiswedstrijd van 27 augustus tegen ACV Assen (2-2). Tegenstander Staphorst staat dan wel zeventiende, maar het staat slechts drie punten achter op nummer acht Sportlust’46. Staphorst wist verder deze midweek te stunten in de beker door AFC in Amsterdam uit te schakelen na penalty’s. Op het eerste gezicht dan ook een lastige opgave voor Ter Leede.

Overige wedstrijden:
ACV – FC Rijnvogels
Harkemase Boys – DVS’33
VVOG – Excelsior’31
Sportlust’46 – Hoek