Tweede Divisie | Excelsior Maassluis wint ruim van Rijnsburgse Boys, Spakenburg niet langs Scheveningen,

In speelronde 7 van de Tweede Divisie heeft Excelsior Maassluis zich goed hersteld van de bekeruitschakeling, midweeks tegen derde divisionist Hercules. Op het eigen Sportpark Dijkpolder bonden de Tricolores Rijnsburgse Boys aan de zegekar. Scheveningen en Spakenburg hielden elkaar op Houtrust in evenwicht, Noordwijk pakte drie belangrijke punten en won in extremis van Jong Volendam.

Scheveningen – Spakenburg
Spakenburg wist de afgelopen twee seizoenen geen enkele onderlinge confrontatie met Scheveningen te winnen en ook zaterdagmiddag op Houtrust kwamen de Blauwen niet verder dan 1-1. Nadat er in de eerste 25 minuten nauwelijks iets voor beide doelen gebeurde, legde de dienstdoende Belgische arbiter Arne de Beuckelaer de bal op de stip nadat Julian Markvoort Beke hands maakte in het Scheveningse strafschopgebied. Clubtopschutter Floris van der Linden wist wel raad met het buitenkansje: 0-1. Er leek voor rust weinig aan de hand voor Spakenburg, maar vijf minuten na de pauze kwam de thuisploeg tóch op gelijke hoogte. Mitchell de Vlugt tikte de bal binnen, na een scrimmage voor de goal. Zo’n 10 minuten voor tijd, juist in een fase dat Spakenburg weer meer aanzette, kreeg Scheveningen de ultieme kans om zelfs 3 punten aan de wedstrijd over te houden. Jaimy Brute werd naar de grond gewerkt en Scheveningen kreeg een penalty. De strafschop was echter niet besteedt aan Michael de Niet, die hem hard op de paal schoot. In de slotfase kregen beide ploegen nog een grote kans op de winnende, maar de drue punten bleven voor beiden uit.

Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys
Excelsior Maasluis krabbelt na een moeizame seizoensstart langzaam maar zeker weer op. Dat kan niet gezegt worden van tegenstander Rijnsburgse Boys. De Uien verloren op Dijkpolder met 3-1. De ploeg van Dogan Corneille legde de basis voor die overwinning al in de eerste helft. De score werd al na 2 minuten geopend door Pieter Langedijk. Een goed kwartier later dacht rijnsburg op gelijke hoogte te komen, maar de 1-1 werd afgekeurd na een handsbal van Furghill Zeldenrust. Zo’n 10 minuten voor rust sloeg de thuisploeg tweemaal kort achter elkaar toe. Eerst was het Langedijk die een voorzet van Giovanni da Fonseca op waarde schatte, even daarna produceerde Gabri Urbanus een kiezelhard schot dat de 3-0 betekende. In de tweede helft probeerde Rijnsburgse Boys om voetballend terug in de wedstrijd te komen, maar meer dan de 3-1 van Jordy Hilterman, een kwartier voor tijd, leverde
dat niet op.

VV Noordwijk – Jong FC Volendam
Noordwijk leek tegen Jong FC Volendam een nederlaag te moeten incasseren, maar twee late treffers bezorgden de kustbewoners toch nog de volle buit. Evenals in Maassluis werd ook op Duinwetering het bal al snel geopend, binnen 30 seconden scoorde basisdebutant Jesper de Vré na een voorzet van Sabir Achefay. Hoewel de thuisploeg de meest dreigende was, werd de stand na een kwartier alweer gelijk door de 1-1 van Milan de Haan. Na de gelijkmaker was de eerste helft redelijk gelijk opgaand, maar in de tweede helft zette de ploeg van Kees Zethof steeds meer aan. Voor een doelpunt moest het publiek echter wachten tot de slotfase. Alleen was het niet de thuisploeg, maar opnieuw Milan de Haan die trefzeker was. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, amper 2 minuten na de 1-2 was het alweer gelijk door verdediger Jose Barbosa Nhoca. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd keerde Noordwijk het duel zelfs volledig in haar voordeel om; spits Emiel Wendt stond op de goede plek toen een bal van links voor het doel werd
geslingerd en kopte raak: 3-2