Tweede Divisie | Koninklijke HFC brengt De Treffers eerste nederlaag toe, zeges voor Kozakken Boys en AFC

In de Tweede Divisie is De Treffers niet langer ongeslagen. De ploeg van Lee-Roy Echteld moest op het eigen sportpark zijn meerdere erkennen in Koninklijke HFC. Eerder op de dag boekte Kozakken Boys een doelpuntrijke zege bij OFC en won AFC op eigen veld van Jong Sparta.

De Treffers – Koninklijke HFC
De Treffers had in de eerste helft weinig in te brengen tegen Koninklijke HFC. De Haarlemmers stonden bij rust dan ook aan de goede kant van de score. Gerry Vlak opende het bal na een klein halfuur spelen en in de laatste minuut van de eerste helft was het Jacob Noordmans die defensief geklungel van de koploper afstrafte. Na de pauze tapte De Treffers uit het spreekwoordelijke andere vaatje. Een resultaat daarvan liet niet lang op zich wachten; invaller Rick Wouters, in de ploeg gekomen voor Willem den Dekker, maakte 7 minuten na rust de aansluitingstreffer. Drie minuten later tikte Gavin Vlijter een voorzet van Bart Ebbers binnen en was de achterstand hersteld. Wie dacht dat De Treffers na de snelle comeback erop en erover zou gaan, kwam bedrogen uit. Acht minuten na de gelijkmaker was het Jim Hulleman die met een fraaie volley vanaf rand 16 meter de bezoekers opnieuw op voorsprong zette. In het kleine halfuur dat nog resteerde joeg De Treffers verwoed op de 3-3, maar die kwam er niet meer, mede omdat Koninklijke HFC doelman Mitchel Michaelis een aantal keer fraai redde. Ook konden de Groesbekers vlak voor tijd niet profiteren van een scrimmage voor het doel. Door dit verlies is De Treffers ook meteen de koploper af. HHC Hardenberg is de nieuwe leider in de Tweede Divisie.

OFC – Kozakken Boys
Ook OFC begon goed aan het thuisduel met Kozakken Boys, maar kreeg, ondanks dat goede begin, al na 7 minuten de 0-1 om de oren via Johnny Lommers. Wat ontstond was een van beide kanten rommelige wedstrijd, waarin Kozakken Boys voor rust nog wel eenmaal trefzeker was, ditmaal soorde Giovanni Büttner na een fraaie steekbal van Lars Hutten. In de tweede helft liepen de werkendammers uit naar 0-4 door Kevin Vermeulen en opnieuw Lommers en leek de wedstrijd zo’n 10 minuten voor tijd gespeeld. Toch lieten de bezoekers OFC in de slotfase nog terugkomen tot 2-4, maar de doelpunten van Soufian Reclaoui kwamen te laat om de wedstrijd nog echt spannend te maken.

AFC – Jong Sparta
AFC herstelde zich tegen Jong Sparta van de bekeruitschakeling midweeks tegen Staphorst. Nadat Melvin Platje 2 grote kansen onbenut liet, was het na een klein halfuur spelen wel raak voor de Amsterdammers. Splinter de Mooi ging als doelpuntenmaker de boeken in. Die stand bleef lang op het bord staan, pas 7 minuten voor tijd verdubbelde AFC de marge. Oud-Spartaan Cody Claver tikte binnen nadat de Sparta-doelman een voorzet losliet. De aansluitingstreffer van Mo Tahiri, die 2 minuten voor tijd viel, kwam voor Jong Sparta te laat om nog iet aan de wedstrijd over te houden.

Van de volgende wedstrijden lees je zondag op topamateurvoetbal.com een uitgebreid verslag:

IJsselmeervogels – Katwijk 0-0
Quick Boys – FC Lisse 3-1
TEC – HHC Hardenberg 0-2