Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Maurice de Ruiter verliest rechtszaak; tuchtcommissie KNVB mag tuchtzaak voortzetten

Maurice de Ruiter heeft het kort geding tegen de KNVB verloren. De tuchtcommissie van de bond mag de lopende zaak tegen de aanvaller van Spakenburg voortzetten. De Ruiter is van mening dat de misdragingen waarvoor de bond hem wil vervolgen buiten de jurisdictie van de KNVB vallen, omdat het incident plaatsvond op een bedrijventoernooi wat niet onder de vlag van de nationale bond werd gespeeld.

Het incident, de Ruiter zou een scheidsrechter, een tegenstander en een toeschouwer verbaal en fysiek hebben belaagd nadat hij een rode kaart had gekregen, deed zich begin juli voor tijdens een bedrijventoernooi in Ermelo. De scheidsrechter gaf het incident aan bij de KNVB, waarop de bond een vooronderzoek startte en besloot om de zaak voor de tuchtcommissie te laten komen.

De controversiële spits nam advocaat Keje Molenaar in de hand en deed een, naar nu blijkt vruchteloze, poging om die tuchtzaak onrechtmatig te verklaren. De KNVB draaide een eerder besluit om de Ruiter hangende het onderzoek te schorsen wel terug, zodat de spits wel mag spelen voor Spakenburg. Gezien de aard van de beschuldigingen, waarvan de Ruiter zelf zegt dat de lezing niet klopt, hangt hem mogelijk een maandenlange schorsing boven het hoofd.